Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Netwerkje bouwen, wat zal ik kopen? Kan een accespoint uit?

Anoniem
Dilbert
2 antwoorden
 • Thuis willen we een netwerkje bouwen om een pc op een slaapkamer en een pc in de keuken de ADSL-verbinding te laten delen. Toekomstmuziek is een extra laptopje.

  Ik ben gaan kijken bij Mediamarkt; maar wat kan ik het beste kopen? :o Ik zag wel een goedkope bedrade router van Sweex voor €35. Van Sitecom hebben ze ook een wireless router (b-protocol compatible met g-protocol) voor €69,95.

  In principe wil mijn broertje de meest snelle ADSL-lijn naar zijn slaapkamer, dus ik neem aan dat er dan een kabel gelegd moet worden. Daarbij komt dat ik hier al eens een vraag heb gesteld over de veiligheid van wireless. Alle reacties ten spijt, ik ben nog niet overtuigd dat het echt veilig is. Of beter gezegd dat het risico heel klein in. Maar het lijkt me toch wel heel handig.

  Aangezien ik geen zin heb om nu iets te kopen, waar ik (mochten we toch willen overstappen naar wireless) weer voor veel geld iets bij moet kopen, zou ik graag iets aanschaffen dat op de toekomst is voorbereid. Zodat je niet over een half jaar denkt, "hadden we dat nu maar gekocht".
  Zo vroeg ik me af of je bij een wireless router het accespoint kan uitzetten als je het nog niet gebruikt?

  We hebben trouwens een Speedtouch ethernet ADSL-modem.

  Wat raden jullie me aan om te kopen?
 • Als ge bij een draadloze router tussen de router en de straat op ± 10 à 20 cm een metalen plaat (Al, Cu) van ± 30 x 40 cm zet, die met een draad aan de aarding van het stopkontakt verbonden is (goede aarding), dan is er praktisch geen verbinding vanaf de straat meer mogelijk.
  Ge kunt experimenteel proberen met een zijpaneel van een pc, dat is in Al en ongeveer 30 x40 cm. Die maten en de afstand is niet kritisch, de aarding wel.

  PS: Ge kunt die afscherming ook kamoefleren door ze aan de achterzijde van een foto of schilderij te plaatsen, het komt erop aan dat de antenne vanaf de straat elektromagnetisch niet kan 'gezien worden'.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.