Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Hulp bij draadloos netwerk

Anoniem
rev
4 antwoorden
 • Hulp gezocht bij het installeren en configureren van een draadloos netwerk.Ik heb een us robotics access point & router model 8054.
  En 2 us robotics wireless turbo pci adapters netwerk kaarten.
  Ik heb dit spul al in juni gekocht en verschillende keren geprobeerd om alles te installeren maar het lukt mij van geen kant.
  Wie is zo vriendelijk in de omgeving van Maastricht die mij wil helpen bij mij thuis uiteraard tegen vergoeding?
 • ik heb een belkin. Maar neem aan dat er bij jou op je USR ook wel een resetknopje zit. Controleer even je handleiding. Zet je apparaat terug naar de fabrieksinstellingen.

  Installeer op de pc waar de draadloze adapter in moet eerst de software (mocht je dat nog niet gedaan hebben)

  als je na de reset van de router je pc aanzet (kies even voor een account met beheerdersrechten) dan zou er normaal gesproken vanzelf rechtsonderin beeld een popup moeten komen dat er een netwerk beschikbaar is. Klik daarop en kies verbinding maken.

  Krijg je die melding niet ga dan naar netwerklocaties en klik met rechts op het "draadloze verbinding" icoon. Kies dan voor "beschikbare draadloze netwerken" en kies daarna je netwerk en klik op verbinding maken. Zo zou je in ieder geval een onbeveiligde verbinding moeten hebben.

  Kies dan op je router de gewenste beveilign (WEP, WPA weet niet welke jij hebt) en activeer het.

  Start dan je computer met de draadloos adapter en ga soortelgelijk als net te werk om verbinding met het netwerk te maken. Nu vraag windows om de sleutel. Type daar dus exact dezelfde sleutel als je bij de router hebt gekozen.
 • Even een reactie.
  Je advies opgevolgd en krijg wel kontakt met de router, maar ik kan niet inloggen op het web.
  Weet je ik wordt onderhand ziek van het geprobeer, en daarbij is het ook nog eens dat ik bepaalde termen die gebruikt worden niet begrijp.
  Wat is bijvoorbeeld de sleutel die je noemt?
  Kortom het blijft voor mij heel lastig om tot een resultaat te komen .
  Nu zal je wel denken wat een …….. maar ja het is en blijft voor mij toch
  moeilijk, ik zou niet weten hoe ik toch kan internetten via een draadloze verbinding.
  Via de kabel geen probleem.
  Ik werk op een pc met windows xp home dit is de pc die verbinding moet maken met internet en een pc met windows 98 se.
  Ik hoop dat er iemand is die mij verder kan helpen.
  Huub
 • met de sleutel wordt de WEP beveiliging bedoelt. Dit klinkt ingewikkeld maar is niets meer dan een beveiliging die ervoor zorgt dat alleen computers die de sleutel hebben toegang krijgen tot je draadloze router.

  Je moet het zo zien, die sleutel invoeren op de computer die draadloos verbonden wordt is de sleutel voor toegang tot de draadloze router.

  Probeer eens om de beveiliging uit te zetten. In het configuratiescherm van je router staat vast wel ergens een optie "security" of iets soortgelijks. Hoe je in je router komt kun je terug vinden in je handleiding. Ik heb zelf een Belkin router. Deze kan ik openen door 192.168.2.1 in te typen in de adresbalk van internet explorer (alleen dat, dus zonder www of http er voor of iets erachter)

  Voor jouw USR zal ongetwijfeld een ander adres gelden. Dat zou in je handleiding moeten staan.

  Maar zoals gezegd probeer eerst een de beveiliging uit te schakelen en probeer het dan eens opnieuw. Eerst de beveil. uit schakelen. Dan de computer pas aanzetten. Dan wordt het netwerk als het goed is vanzelf aangegeven, via een melding rechtsonder in beeld.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.