Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Modem storing

Anoniem
Anjo
1 antwoord
  • Ik heb een Terayon modem voor kabelinternet van chello. Ik heb een LinkSys router WRT 54G. Op PC en notebook XP Pro NL sp2.

    Nu is het de laatste tijd zo, dat het modem veelvuldig staat te knipperen en wel met het bovenste lampje oranje/rood. Geen verbinding dus. Vandaag was dat ook weer het geval. Het modem is net weer online gekomen en ik zag ook dat mijn IP adres was veranderd. (voor pc en notebook gebruik ik overigens vaste ip adressen)

    Nu viel me ineens op, dat op het moment dat ik mijn buurman zijn huis hoorde en zag verlaten het modem weer online kwam. Toeval? Misschien. Maar toen ik ging terugdenken aan de laatste dagen viel het me op dat ik problemen met het modem/verbinding had op momenten dat mijn buurman thuis was en mogelijk ook zat te internetten.

    De vraag is nu of het op de een of andere manier mogelijk is dat een pc of modem van een ander kan storen op mijn modem/verbinding? Het is perslot maar 1 kabel die langs de huizen loopt met een aftakking naar de aansluiting naar binnen toe.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.