Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Na installatie router is adsl-verbinding langzamer

Anoniem
Venzent
4 antwoorden
 • Het is zover we hebben een router aangeschaft. :P Een hele goedkope van Sitecom voor €29 voor een bedraad netwerk van max 4 pc's.

  Ik kwam tot de onplezierige ontdekking dat downloaden en gewoon surfen veel langzamer gaat. [b:169eb88255]Klopt dit [/b:169eb88255]of heb ik iets nog niet goed ingesteld?

  Ik snap wel dat de snelheid een beetje verdeeld moet worden, maar de nieuwe pc is nog niet gearriveerd, zodat nu er nog maar één pc op de router is aangesloten.

  Ik had een hoop moeilijkheden verwacht, maar dit niet. :-?

  [i:169eb88255]Ps. misschien een aanrader voor anderen, begin niet aan de handmatige installatie. Daarna werkte het niet meer en het kostte veel zweetdruppeltjes om de router gereset te krijgen. De eerste methode werkt namelijk niet en de tweede staat in de digitale Engelse handleiding helemaal onderaan.[/i:169eb88255]
 • Heb je een router of een switch aangeschaft? Wat gaat langzamer, het opvragen van de pagina wat gewoon langer duurd of is de gehele verbinding langzamer, kijk eens op www.speedtest.nl wat je werkelijke snelheid is.
 • Op de doos staat Broadband Router.

  Met speedtest krijg ik dat de downloadsnelheid 118.8 KByte/sec is en de uploadsnelheid 31.0 KByte/sec.

  Wat langzamer gaat is het opvragen van websites.

  Gisteren hadden we een dowloadsnelheid van 3. Ik heb net even getest, maar ja dan gaat het dus wel redelijk snel. Voor de gelegenheid heb ik Firefox en Thunderbird gedownload. (op dit forum raad iedereen het aan dus moet ik dat ook maar eens proberen) Gein is dat de downloadsnelheid schommelt van 117 Kb/s naar 47 Kb/s. Dat is toch wel anders dan de 3 van gisteren. Vreemd :o
 • Ik heb hetzelfde probleem met mijn Edimax i.c.m. kabelinternet.
  Heb vandaag nog een vergelijk kunnen maken met een kennis uit de buurt.
  Ik een download van noog geen 200, hij een download van 300. ik een upload 31 en hij een upload van 42.
  Zelfde kabelinternet, zelfde router alleen ik een AMD 1600+ en hij een AMD 2000+. Wie het weet mag het zeggen.
  Helaas is dit geen antwoord op de vraag van de topic starter, maar het probleem lijkt aardig identiek, dus niet zo uitzonderlijk.
  Metingen in alle gevallen gedaan met speedtest.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.