Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Chello nieuwe kabelmodem

Anoniem
R-bin
8 antwoorden
 • Ik heb laatst een nieuwe kabelmodem gehad van chello. Een motorola modem. Ik heb nu een irritante probleem. Ik heb thuis een netwerk van 3 computers die aan een sweex switch zitten. Alleen 1 pc heeft nu internet. De rest heeft geen netwerk en geen internet. Bij mijn andere pc's staan bij de ip adressen Automatic Private Address. Wat is dit? Dit probleem had ik eerst ook, (http://forum.computertotaal.nl/phpBB2/viewtopic.php?t=110978&highlight=address) maar werd opgelost door mijn switch te restarten (poweroff en dan on). Maar dit werkt niet meer. Heeft dit iets te maken met de nieuwe modem van chello?
 • Ik weet niet welk abbonement je heb van chello maar je mag, tenzij je het duurste abbonement heb, maar met 1 pc op het internet van chello. Dus waarschijnlijk houd die nieuwe modem dat tegen.
  Dat van die ipadressen is volgens mij dat de pc's automatisch een ip adres moeten verkrijgen maar dat krijgen ze niet van je switch want die kan dat niet.
  Daardoor heb je op die pc's ook geen netwerk, omdat ze geen ip adres hebben.
 • Bedankt, ik wist wel dat ze geen ip adressen konden krijgen maar komt dit door de modem? Ik heb gewoon classic, ik weet wel dat je het internet niet mag delen, maar eerst kon het wel. Kan iemand dit bevestigen of dit door de nieuwe modem komt. Zo ja moet ik maar gaan overstappen….
 • Ik denk dat dit met je oude modem nog wel mogelijk was maar met de nieuwe niet meer. Je kan ook een router kopen, deze kan dan ipadressen geven aan je pc's en deze kan ook het mac adres van je netwerkkaart klonen, zodat je router dan dat mac adres heeft. Dan kan chello niet zien dat je met meer pc's op internet zit.
 • Ik meen begrepen te hebben dat Chello over die oplossing ook niet moeilijk meer doet, ongeacht het abonnement, light, classic of plus. Zelfde geldt ook voor een host-client opstelling.
 • Dus de enige oplossing is een router halen? Dat is wel een optie. Maar is er geen software matige oplossing? Ik had zelf eerst wel een router. Ik had daar ook problemen mee, niet met het internetten, maar met gamen. Je kon zeg maar niet met 2 pc's in 1 game room gaan, als jullie snappen wat ik bedoel. Daarom was ik overgestapt naar een switch. Weet iemand misschien een goeie router dan?

  Alvast bedankt
 • De meeste nieuwe routers zijn tegenwoordig gecombineerd met een switch. En anders is misschien een router in serie met de bestaande switch een oplossing. Die switch zit er al tussen, dus die hoef je niet persé weg te doen.
 • Ik zie dat je een sweex router hebt in combinatie met een motorola modem op chello, heb ik ook, je hebt je met een pc op chello aangemeld.
  Chello heeft nu het mac adres van jouw ene pc, dus met de andere pc's kun je het internet inderdaad niet meer op, alleen nog met de pc die aangemeld is.
  Nu moet je in jouw router wan settings het ip adres op dynamisch instellen en jouw mac adres waarmee je aangemeld bent op de router kopieren, zodat de router dat mac adres overneemt.
  Vervolgens kun je met al jouw andere pc's op de router weer het internet op, trouwens chello doet niet moeilijk meer over netwerken bij de lagere abo's, alleen heb je bij netwerkstoringen geen support van chello.
  suc6.

  Oude systeem bij chello is waarschijnlijk gebasseerd op een vast ip adres en met de introductie van de nieuwe modems krijg je een dynamisch ip adres gebasseerd op het mac adres van de netwerkkaart waarmee je je aangemeld hebt, zou je in de aangemelde pc een andere netwerkkaart doen werkt deze al niet meer op het internet.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.