Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Netwerk aanleggen, voor het eerst

Anoniem
Coolio
2 antwoorden
 • Dag beste mensen,

  Ik heb sinds kort een network interfvace card gekocht: 10/100 Mbps fast internet. Deze heb ik gekocht voor mijn toekomstig ADSL (binnen 2 weken hoop ik).

  Kan ik deze kaart ook koppelen (dmv een kabeltje uiteraard) aan een laptop (die ook een lancard heeft) aansluiten en vervolgens gamen met elkaar? Zo niet, wat hebben we hiervoor nog nodig en hoe gaat dat verder allemaal in zijn werk?

  Ik heb hier helemaal geen kaas van gegeten. Dus ik hoop dat jullie mij kunnen helpen.

  Alvast bedankt voor jullie reactie.

  Groeten Marwinius
 • Je moet bedenken dat door zo'n kabel signalen beide kanten op kunnen en wel tegelijkertijd op volle snelheid. Gebruik je twee apparaten met daartussen slechts een kabeltje dan moet dat een zogenaamde 'cross' kabel zijn. Deze verbindt de zender aan de ene kant met de ontvanger aan de andere kant en vice versa (andersom).

  Je zult een netwerk-protocol moeten installeren/activeren om van de gemaakte verbinding gebruik te kunnen maken. Dit is mogelijk als je een beetje rondkijkt in de diverse instel-mogelijkheden die het besturings-systeem biedt t.a.v. netwerk-verbindingen: veel wijst zich vanzelf.

  Misschien kun je nog even wachten tot de apparatuur behorend bij het adsl gebeuren binnen is, deze spullen bieden misschien aardige extra's op netwerk gebied en je kunt dan misschien ook volstaan met 'straight' kabels.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.