Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

nieuwe modem van chello en router

Anoniem
drupke
6 antwoorden
 • Hallo,
  Ik heb sinds vanavond een nieuwe modem van chello gekregen. Mijn oude vertrouwde com21 moest in inleveren. Ik heb nu een thompson. Ik heb een netwerk thuis met internet via een US Robotics router. Vroeger kon ik de het ip, de gateway en de dns gewoon instellen in de router, maar dat kan niet meer omdat ik nu elke keer een ander ip krijg. Nu wil ik dat instellen op m'n router en dat heb ik ook gedaan, maar nu kan ik nog steeds het internet niet op. Wat is hier het probleem? Ik snap er helemaal niks meer van.
 • Je krijgt met het nieuwe modem geen statisch ip adres meer, maar een dynamische. Je moet op je router dus ook instellen dat 'ie extern ook aan een dhcp (=dynamisch) hangt. Adressen van DNS en gateway etc krijgt de router dan vanzelf toegewezen.

  Heb je trouwens wel het modem uit- en weer aangezet na het aanmelden zoals in de handleiding stond? Ik blijf het een 'bijzondere' procedure vinden maar het werkte bij mij wel in een keer.
 • Je hebt je met een pc op chello aangemeld.
  Chello heeft nu het mac adres van jouw ene pc (netwerkkaart dus), dus met de andere pc's kun je het internet inderdaad niet meer op, alleen nog met de pc die aangemeld is.
  Nu moet je in jouw router wan settings het ip adres op dynamisch instellen en jouw mac adres waarmee je aangemeld bent op de router kopieren, zodat de router dat mac adres overneemt.
  Vervolgens kun je met al jouw andere pc's op de router weer het internet op.

  Het oude systeem bij chello is gebasseerd op een vast ip adres en met de introductie van de nieuwe modems krijg je een dynamisch ip adres gebasseerd op het mac adres van de netwerkkaart waarmee je je aangemeld hebt, zou je in de aangemelde pc een andere netwerkkaart doen werkt deze al niet meer op het internet.
 • Vreemd, die verhalen van verschillende forumleden over het niet meer vaste ip-adres. Wij hebben sinds 14 juli van dit jaar de nieuwe modem van Chello, en hebben toen weliswaar ook een nieuw ip-adres gekregen, maar sindsdien is dit toch nog steeds hetzelfde. Gaat dus blijkbaar niet altijd op, dat dynamische ip-adres. Regio-afhankelijk?
 • Dat kan best regio-afhankelijk zijn. Of je hebt gewoon een dynamisch ip-adres dat nooit wordt vernieuwd (tenzij de stroom een dag uitvalt oid)
 • Yes, geweldig, hij doet het. Je moet dus inderdaad het mac adres clonen naar de router toe. Harstikke bedankt allemaal voor de reacties.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.