Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

netwerkje/adsl/windows/apple

Anoniem
Anjo
2 antwoorden
 • Hoi mensen,

  Vaag probleem: heb internet op een Apple eMac, ADSL van Tiscali. Wil nu tussen mijn ADSLmodem en mijn Apple een route/switch (ineen) plaatsen, zodat ik daarna op die router/switch zowel de apple eMac als een windows XP-laptop kan aansluiten, beiden kunnen dan dus op internet.

  Als ik de internetaansluiting (ethernet) rechtstreeks op de eMac heb (standaard situatie van vorige week, alles prima) werkt internet prima. Als ik 'm op de laptop doe (instellingen laptop op Automatic IP-adres en automatic DNS etc.) dan kapt ie ermee.

  Helpdesk gebeld, met verhaal dat de emac eruit gaat en alleen de laptop blijft, en zij zeggen dat ik het modem 2 uur uit moet laten, zodat alles aan hun kant gereset wordt, en dan weer modem aan en Laptop aan, m,et internet rechtsreeks op latop, en dat het dan met werken. Ik wil echter niet het risico lopen dat het internet straks niet meer op de eMac werkt. Dus komt dit verhaal jullie bekend voor?

  Kan het zo zijn dat door het modem twee uur uit te laten staan, dat dan van de Tiscali kant bij opnieuw aanzetten van het modem met een windows laptop eraan, dat dan het modem opnieuw een PC zoekt en dan dus bij de windows laptop uitkomt, en de Mac (uit het verleden, votrige week,) vergeten is? Zo ja, kan het dan ook met een router/switch ertussen, om daarna zowel de windows laptop als de eMac in een thuisnetwerk te laten werken?

  Hopelijk kunnen jullie me helpen!

  Groeten,

  rudilio
 • Vreemd verhaal dat door mij ook niet wordt begrepen. De router zou juist de computer moeten vervangen. Dat betekent dat de router de juiste Tiscali instellingen moet krijgen en dat betekent vermoedelijk ook dat de computers nu te moeilijk staan ingesteld. Normaliter moet expliciet een internet verbinding worden opgezet met een speciale opdracht. Als het goed is doet de router dat straks voor je. De computers moeten nu geconfigureerd worden voor een normaal TCP/IP netwerk (en eventueel gateway en DNS instellingen wanneer de DHCP van de router niet gebruikt wordt). Het lijkt me dat iedere computer met TCP/IP netwerk aansluiting gewoon op het netwerk kan worden aangesloten. Dus niet of/of.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.