Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

smc barricade probleem: HELP !!!

Anoniem
Peter_C
1 antwoord
 • Hallo,

  Ik heb een HCCNet-Lite adsl abonnement, en heb nu (eindelijk) een tweede computer erbij.
  Nu wil ik natuurlijk ook met beiden online kunnen, dus heb ik een modem/router gekocht, namelijk: smc barricade (7204brb), geschikt voor adsl via isdn.
  Het viel me op dat de beschrijving in de bijgesloten boekjes, en het configuratiescherm van mijn smc barricade niet geheel overeen komen (misschien ben ik iewat te precies).
  Na wat gezocht te hebben las ik dat er een nieuwe firmware versie beschikbaar was, deze zou beter werken en dus heb ik deze gedownload en geinstalleerd (vanaf de officiele smc site !!!)
  Hierna bleek mijn configuratiescherm van smc barricade ineens heel anders te zijn… bij WAN bijv. 8 opties (pvc 0 t/m 7), hier moet ik dan schijnbaar een keuze maken…
  Ik heb nu 1 computer aangesloten, maar wat ik doe en probeer, niets wil werken !
  Ik heb gezocht met google, in forums, op websites enz. maar helaas… zelfs de 'officiele' uitleg van smc haalt niets uit !

  Heeft iemand een smc7204brb werkend ? (met 1 en/of 2 computers)
  Zo ja, kan iemand me daarvan de instellingen opsturen en/of deze in dit forum plaatsen ?

  Heeft iemand enige uitleg voor me hoe ik een en ander moet instellen ?
  Waar moet ik beginnen… wat moet ik invullen ?
  Met andere routers heb ik nooit problemen gehad, maar deze… tot nu toe zwaar bagger, ik kom er niet uit, de beschrijvingen kloppen niet, de winkel waar ik deze heb gekocht kan me niet helpen enz.

  Ik hoop dat iemand me wat GOUDEN tips kan/wil geven.

  O ja, ik las ergens dat het WEL werkt als je minimaal 2 computers gebruikt… ik heb op dit moment 1 computer aangesloten, kan dat het probleem ook zijn ?

  Bedankt !

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.