Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Bereikbaarheid wireless accespoint.

Anoniem
leader1000
7 antwoorden
 • Ik ben nu sinds een maand in het bezit van een mooi centrino laptopje en nou wil ik mijn bestaand lan netwerk uitbreiden met een draadloos gedeelte.

  Ik heb een modem ( ingebouwde router ) met daaraan een switch. Nu wil ik dus een draadloos accespoint op de switch zetten. Type G-standaard ( 54 Mb/s )

  Ik hoop dat er enkele reacties kunnen komen van mensen die een wireless accespoint hebben en wat over het bereik kunnen vertellen. Met name in huizen gemaakt van gewapent beton.

  Ik ben best veeleisend, het liefst in de tuin, woonkamer, slaapkamer op zolder en op het balkon aan de slaapkamer. Waarschijnlijk niet haalbaar met maar 1 accespoint.

  Ik hoop dat ik wat ervaringen van mensen kan krijgen over verschillende merken/types accespoints en hun bereik binnen en buitens huis.
 • Binnenshuis zal je geen cijfers van vinden aangezien er te veel factoren zijn die van invloed zijn. In een open veld heeft een AP maximaal 100 mtr bereik, binnenshuis zal deze afstand door iedere muur cq plafond die gewapend is gehalveerd worden. Dit is een hele grove stelling, merk, type, type antenne, richting van de antenne etc etc zijn allemaal van invloed hierop.
 • Ik begrijp dat het heel specifiek per situatie verschilt. Maar misschien dat er toch globaal is aan te geven dat sommige merken in aanmerking kunnen komen en andere niet. Zit zowieso aan 1 te denken met een externe antenne aansluiting voor later e.v.t. Alleen dit wordt helaas in de meeste gevallen niet vermeld.
 • [quote:b95ef4570d="leader1000"]Ik begrijp dat het heel specifiek per situatie verschilt. Maar misschien dat er toch globaal is aan te geven dat sommige merken in aanmerking kunnen komen en andere niet. Zit zowieso aan 1 te denken met een externe antenne aansluiting voor later e.v.t. Alleen dit wordt helaas in de meeste gevallen niet vermeld.[/quote:b95ef4570d]
  Ik zelf heb de 3com, deze is zeer schappelijk geprijst en komt als aanbieding in combinantie met een pcmcia kaartje of een pci kaartje, de AP heeft 2 externe antennes, maar volgens mij hebben alle AP's dat. kijk eens op www.routershop.nl
 • de Asus WL-500g router/AP kost ca 90 euro, kaartje 35-40 euro. Voor weinig geld extra incl router. Werkt hier overal in huis/tuim, alles gewapend beton. Zonder extra antenne, levert ook nadelen op: veiligheid moet dan errug goed zijn ingesteld.
 • Bedankt voor de reactie tot op heden, zal met name eens de Asus in de gaten houden. Verder kwam ik op een wireless forum regelmatig de Linksys Wireless-G Access Point 54Mbit tegen. Is er iemand die die in gebruik heeft thuis? Is te koop bij informatiq voor 75 euro.
 • [quote:99facfa515="leader1000"]Ik hoop dat er enkele reacties kunnen komen van mensen die een wireless accespoint hebben en wat over het bereik kunnen vertellen. Met name in huizen gemaakt van gewapent beton.

  Ik ben best veeleisend, het liefst in de tuin, woonkamer, slaapkamer op zolder en op het balkon aan de slaapkamer. Waarschijnlijk niet haalbaar met maar 1 accespoint. [/quote:99facfa515]

  Al zou hij het niet halen door het gehele huis, je koopt de accesspoint sowiezo. :roll:
  Afijn, ik heb een Asus 300g W-lan. Prima ding. Hij staat op zolder en ik heb er nog tachtig meter buiten het huis bereik mee. Hiermee dus ook in de tuin, in de schuur, op het balkon, in de kruipruimte, op het toilet, in de meterkast, naast de bank, onder het bed en onder de douche. Alleen [i:99facfa515]in[/i:99facfa515] de koelkast had ik wat minder bereik. :lol:

  hihi, you get the point I hope.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.