Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Vraag aan gebruikers van Linksys WRT54G

Anoniem
topdude
7 antwoorden
 • Hallo,

  Sind kort heb ik mijn Belkin router vervangen door een Linksys WRT54G.
  (dacht dat ik dan een stabielere verbinding zou hebben!)
  De instelling is goed verlopen en het werkte vrij snel.
  Er is echter 1 verschil met de Belkin. Wanneer ik de setup en ander instellingen van de router benader en wijzig , kom ik daarna niet meer direct op het internet. De status meldt dat er wel een connectie is.
  Ik moet eerst de router uit zetten (spanning eraf) en daarna weer aan zetten. Daarna werkt alles weer . Is dit normaal voor Linksys?
  De winkelier kon mij geen antwoord geven en van Linksys zelf krijg ik geen antwoord op mijn vraag.
  Is er een Linksys gebruiker die dit kan bevestigen? Moet ik na het inloggen op de router ook ergens weer uitloggen, dit kan ik nl ook niet vinden terwijl Belkin dit wel heeft.

  Met vriendelijke groet.
 • ik heb dezelfde bij iemand anders staan kan dus niet direct controleren (werkt perfect bij die gene) maar volgens mij als je stroom eraf haalt wordt de router gereset.
  je zegt dus als je de instelingen wijzigt op de router dat ie dan niet meer op inet kan? heb je dan niet per ongeluk verkeerde instellingen ingevoerd.. en als je de stroom eraf haalt blijft ie het dan wel gewoon doen? (dit denk ik begrepen te hebben uit je vetrhaal..)
  sorry als ik je verkeerd begrepen heb
 • Het is zo dat ik een goed werkende verbinding met internet heb via de WRT54G.
  Ik log dan in op de router via mijn bouser.
  Ik wijzig dan iets, maakt niet uit wat.
  Daarna ga ik naar een andere url. Bijv de msn homepage of hccnet noem maar wat op. Ik krijg dan geen verbinding.
  Ik zet de router dan uit en weer aan. Alle wijzigingen in de router setup zijn dan netjes verwerkt en ik kan dan weer zonder probleem het internet op.
  Het werk allemaal wel, het is alleen een beetje lastig. Je kunt zo nl niet vanuit een andere ruimte bijv. via het wlan met de laptop de router setup aanpassen. Kan wel , maar dan moet je uiteidnelijk toch naar de plek van de router om deze aan en uit te zetten.

  De Belkin heeft dit niet. Het is wel zo dat ik bij de Belkin na het inloggen ook de mogelijkheid krijg om uit te loggen. Deze optie (uitloggen) zie ik bij de WRT54G niet.

  Vriendelijke groet,
 • had je dus verkeerrd begrepen.. je vergeet zeker niet 'save settings' in te drukken of wel? anders moet je ff naar site van de makers gaan en firmware update doen. ik heb deze problemen niet, nooit gehad.. ik heb firmware versie 2.x
 • heb dergelijke problemen ook niet……….
 • Hallo,

  Het probleempje liet me toch niet los.
  Ik ben wat verder gaan experimenteren.
  Wat blijkt, als de firewall van de router disable dan heb ik het hiervoor geschetste probleem niet meer en kan dan direkt weer het internet op.
  Overigens heb ik ook firmware 2.02.07 (schijnt de laatste te zijn).
 • [quote:96dae5aef2="f.ramaekers"]Overigens heb ik ook firmware 2.02.07 (schijnt de laatste te zijn).[/quote:96dae5aef2]

  2.04.4 is de laatste……………..

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.