Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Het zou moeten werken....

Anoniem
Hans.Vosman
9 antwoorden
 • Hallo,

  Ik heb op een laptop windows xp pro geinstalleerd, hij is net geformatteerd en windows staat er net op, helemaal schoon dus. Ik heb de netwerkverbinding ingesteld, hij maakt verbinding via een router. Ik heb alles ingesteld en de computer aangemeld op mshome. Ik weet zeker dat alles klopt, het ip, subnetmasker, gateway, dns servers, die kloppen allemaal. Als ik de lan inschakel geeft hij aan dat hij ingeschakeld is, maar er is geen communicatie mogelijk. De router pingen doet hij ook niet. Nog iets vreemds….hij geeft aan snelheid 400 mb/sec, de router is 100 mb/sec, waar komt die 400 dan vandaan? Ik heb vaker meerdere computers op dit netwerk aangesloten op dezelfde manier, en het is altijd gelukt. Wat mis ik bij deze laptop?
 • [quote:ef0da1858b="kobusbeljaars"]Als ik de lan inschakel geeft hij aan dat hij ingeschakeld is, maar er is geen communicatie mogelijk. De router pingen doet hij ook niet.[/quote:ef0da1858b]Branden er ledjes? Juiste kabels?
  [quote:ef0da1858b="kobusbeljaars"]Nog iets vreemds….hij geeft aan snelheid 400 mb/sec, de router is 100 mb/sec, waar komt die 400 dan vandaan?[/quote:ef0da1858b]De 400Mb/sec is van de firewire poort. Vermoedelijk staat er een bridge onder netwerken. Het kan zijn dat de computer via de firewire poort wil communiceren. In dat geval die verbinding verwijderen als dat het conflict lijkt te veroorzaken. Dan blijft de UTP netwerkverbinding over.
 • Het klinkt alsof je nu je firewire (400 MB/s) ingesteld hebt voor het netwerk en je UTP (100 MB/s) aangesloten hebt.
  Check dus eens goed welke verbinding je ingesteld hebt.
 • Ik heb gewoon de verbinding gepakt die er standaard staat in windows xp. Hij noemt hem 1294-verbinding ofzoiets. Dat heeft iets met de naam van de netwerkkaart te maken. Met firewire heb ik eigenlijk geen ervaring, gaat dat via dezelfde netwerkkaart? Zo ja, hoe stel ik dan in dat hij geen firewire moet gebruiken?
 • Wellicht 1394?
  Firewire= IEEE 1394 (officiele benaming)
 • SP1 of SP2 ?
 • [quote:43e6c59174="kobusbeljaars"]Ik heb gewoon de verbinding gepakt die er standaard staat in windows xp. Hij noemt hem 1294-verbinding ofzoiets. [/quote:43e6c59174]Tja, dan vermoed ik met de anderen dat je de verkeerde hebt gekozen. Voor UTP moet je kiezen voor LAN-verbinding.
 • Er staat er maar 1 bij netwerkverbindingen, hoe krijg ik die LAN erbij dan?
 • doe zelf niets met XP, maar staat er in t scherm waar je je netwerkverbindingen kunt bekijken niet iets van "nieuwe verbinding toevoegen "?
  Dan de wizard volgen en LAN verbinding kiezen

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.