Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Onbebeiligd, onbekend netwerk.

Anoniem
rolfb
7 antwoorden
 • [quote:9762163c3c="J. de Boer"]Kijk, dit is nou precies de reden dat ik van je lang zal je leven nooit een draadloos netwerk ga nemen! Ondanks de ontegenzeggelijke voordelen. Ik vertrouw die dingen voor geen meter. Net als bij portofoons, daar heb ik ook de meest idiote ervaringen mee gehad. Niet bepaald geschikt om vertrouwelijke gesprekken mee te voeren. Maar dat even terzijde.[/quote:9762163c3c]

  Als je het goed beveiligd heb je mi weinig kans op hackers etc.
 • O.k. dat geloof ik ook wel, maar alleen al het feit dat ze me zomaar zien doet voor mij de deur dicht.
 • Haha, zolang het maar bij kijken blijft.En ze kunnen er toch niet in dan. als het goed is.
 • Ik heb hier draadloos internet, en als ik bij beschikbare netwerken kijk, zie ik dat iemand hier in de buurt nog 2 mensen zitten met een draadloos, onbeveiligd netwerk.

  Ik weet niet wie het zijn, en kan ze dus niet waarschuwen.Bestaat er geen mogelijkheid dat ik kan zorgen dat ze op hun pc een melding krijgen ofzo, dat iedereen zomaar op hun pc kan?
 • Kijk, dit is nou precies de reden dat ik van je lang zal je leven nooit een draadloos netwerk ga nemen! Ondanks de ontegenzeggelijke voordelen. Ik vertrouw die dingen voor geen meter. Net als bij portofoons, daar heb ik ook de meest idiote ervaringen mee gehad. Niet bepaald geschikt om vertrouwelijke gesprekken mee te voeren. Maar dat even terzijde.
 • [quote:597f8de765="J. de Boer"]O.k. dat geloof ik ook wel, maar alleen al het feit dat ze me zomaar zien doet voor mij de deur dicht.[/quote:597f8de765]
  Als je broadcasting van de SSID uitschakeld, kunnen ze je niet zien ook hoor…..
  Waarschuwen is een nobel idee, maar onbegonnen werk, meer dan 50% van de thuisgebruikers draaien onbeveiligd….En als ze onbeveiligd zijn, moet je er toch op kunnen komen? Een ipadres aanemen van het AP, scannen op actieve adressen en vervolgens een net send. Ook kan je kijken of er gesharde printers zijn, dan installeer je die een print je iets leuks uit ;-)
 • M.a.w. je moet behoorlijk kennis van zaken hebben. Toch een kwalijke zaak dat die veiligheid niet automatisch zit ingebakken. Ik spreek niet voor me zelf, ik zou me als ik zoiets aanschafte me wel terdege op de hoogte stellen, en ik heb voldoende technische achtergrond om dan die informatie te begrijpen. Maar het gros van de PC-bezitters is gewoon gebruiker, zoals ze dat ook zijn van hun auto, TV enz. enz., zonder dat ze zich om de werking ervan hoeven te bekommeren. Gevolg is, dat iedere voorbijganger bij wijze van spreken, zonder dat ze het weten, tot in alle plekken van hun huis binnen kan gluren. En iedereen weet dat er genoeg zieke geesten zijn die dat met graagte doen. Toch geen prettig idee, zou dan zeker niet zeggen: "Zolang het maar bij kijken blijft, ze kunnen er toch niet in".

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.