Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

printers en netwerken.

Anoniem
Sellis
6 antwoorden
 • Wellicht dat er meer mensen zijn die zich achter de oren krabben hoe dat met die printer in het netwerk zit. Ik heb eigenlijk meer een theoretische vraag: hoe en waar wordne die dingen nu precies opgeslagen?
  ALs ik een printer (P) aan een computer (PC1) hang als administrator, kan iedereen (dus gebruiker G1..10) direct printen naar deze printer.
  Mag ik dan aannemen dat de printer binnen de instellingen van de PC1 bekend zijn?
  De printer kan ik als beheerder delen op het netwerk, ik geef dan toestemming om de printer op het AD te publiceren.
  Vervolgens ga ik naar een andere computer (PC2). ik meld me aan als G1. Ik kan nu zoeken naar de printer en deze installeren. Meld ik me vervolgnes aan als G2, dan moet ik weer deze stap herhalen. Mag ik dan stellendat deze netwerkprinter binnende gebruikersinstellingen worden opgeslagen? Het probleem is namelijk dat mijn gebruikers niet altijd op dezelfde plek zitten!
  In deze situatie heb ik twéé printers, P1 en P2. Een gebruiker G1 werkt 's ochtend achter PC1. Hier wil hij/zij P1 gebruiken om af te drukken. In de middag verhuist de gebruiker naar PC2 en wil nu P2 gebruiken (omdat dit logistiek gezien de beste oplossing is). Zolang de printers aan de computer zélf gekoppeld zijn kan ik dat volgen, immers: de lokale printer zit in de instellingen van de computer… maar hoe zit dat dan bij de netwerkprinters? Worden die aan de gebruikerinstellingen meegegeven dan moet gebruiker G1 terug naar PC1 indien die als 'standaard' printer is ingesteld.
  Kortom: zitten de printers nu in de gebruikersprofielen, de computerprofielen, waar zitten die instellingen nu?
  Kan iemand hier wat licht op werpen?

  Thor2002
 • op de client pc's zijn ook drivers nodig van de printer, zoals bij elk ander stukje randapparatuur. elke gebruiker moet dus afzonderlijk de printer installeren.

  je hebt het over een AD. draai je een active domain? je zou dan via de server een script kunnen runnen. zodra iemand inlogt word direct de printer geinstalleerd.
 • Volgens mij is het sleutelwoord: "Roaming profile"
 • [quote:d23dd86049="Dilbert"]je hebt het over een AD. draai je een active domain? je zou dan via de server een script kunnen runnen. zodra iemand inlogt word direct de printer geinstalleerd.[/quote:d23dd86049]
  Zou je een voorbeeld kunnen geven van zo'n script?
 • [quote:562136f9fb="Sellis"]Zou je een voorbeeld kunnen geven van zo'n script?[/quote:562136f9fb] http://labmice.techtarget.com/windows2000/printing/printing_how2.htm
 • do I need to say more? 8)

  dankwoord voor de kapitein

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.