Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Vaste IP adressen

Anoniem
Leo S
8 antwoorden
  • Ik ben al een tijdje aan het rotzooien om mijn netwerk, waarin nu nog ip adressen worden uitgedeeld door mijn router/modem, om te zetten naar een netwerk met vaste ip adressen. Ik dacht dat het uitzetten van de dhcp server in mijn modem en al mijn apparaten/computers vaste adressen te geven (in hetzelfde subnetmask) het trucje zou moeten zijn maar het werkt niet echt :( Ik heb op de computers het ip adres van het modem als gateway ingesteld. Mis ik een paar instellingen ofzo? Moet ik bijvoorbeeld op de computers ook de dns servers instellen? Kan iemand mij een beetje op weg helpen?
  • DNS server moet je ook op het modem ip instellen.
  • Die staan natuurlijk al in het modem anders had ik natuurlijk ook niet kunnen internetten toen alles nog via dhcp ging ;)
  • [quote:e46aab8c53="Hanza"]Ik dacht dat het uitzetten van de dhcp server in mijn modem en al mijn apparaten/computers vaste adressen te geven (in hetzelfde subnetmask) het trucje zou moeten zijn maar het werkt niet echt [/quote:e46aab8c53] VOor het netwerk op zich is het instellen van een vast IP adres voldoende. VOor internet moet je de gateway en de DNS adressen nog opgeven per computer. Overigens is dit voor mij een reden om de DHCP het werk te laten doen. Oh ja, bij draadloze netwerken is er om veiligheidsredenen dus verstandiger om de DHCP voor het draadloze deel uit te zetten.
  • [quote="Hans.Vosman]Oh ja, bij draadloze netwerken is er om veiligheidsredenen dus verstandiger om de DHCP voor het draadloze deel uit te zetten.[/quote]
    En waarom zou dat handig zijn? Als er een DHCP-server op je netwerk is, kunnen draadloze clients daar ook gebruik van maken. Ik vraag me trouwens af of het wel mogelijk is om voor één bepaald deel van een subnet het een en ander af te schermen.
  • Denk dat je me verkeerd begrijpt? Ik bedoel dus op de clients als DNS server het modem ip instellen. Als je dat al gedaan had, heb ik niets gezegd.
  • Zit alles wel in dezelfde werkgroep?
  • [quote:6d1186b2de="Leo S"]En waarom zou dat handig zijn? Als er een DHCP-server op je netwerk is, kunnen draadloze clients daar ook gebruik van maken. [/quote:6d1186b2de]Het is niet handig. Het enige waar het omgaat is veiligheid. Wanneer DHCP functie aan staat kunnen anderen instellingen over je netwerk achterhalen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.