Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Ethernetverbinding werkt niet

Anoniem
pcguy
4 antwoorden
 • Hallo,
  Na problemen met (voor de zoveelste keer) mijn draadloze netwerk wilde ik de wifi-router rechtstreeks op de pc aansluiten via een utp-kabel (crosslink) op de (mobo-) ethernetkaart. Tot mijn schrik werkte dit ook niet en daarnaast lukte het ook niet om het adsl-modem rechtstreeks op de ethernetkaart aan te sluiten. Ik kreeg dan steeds de melding bij de netwerkverbinding dat de verbinding niet helemaal goed was en dat deze niet correct zou werken. De pc kreeg namelijk geen IP-adres toegekend door de router en het modem, terwijl dat bij onze andere pc's wel gebeurd.
  Het gaat om een pc met een p4p800 moederbord met interne ethernetkaart, 2x 512mb DDR RAM, SMC router en speedtouch modem.
  Zou iemand mij hier mee kunnen verder helpen?
  Alvast bedankt,
  DV
 • Probeer een straight kabel ipv een crossed
 • Zal ik proberen. Is dat dan zeker het probleem? Want bij de draadloze vebinding zit ik met precies hetzelfde probleem. Ik krijg een vreemd IP adres toegekend 169.*.*.* met subnet 255.0.0.0. En wanneer ik dan handmatig een voor het netwerk 'goed' IP-adres zelf toeken, kan ik wel pingen naar de router/modem, maar kom ik met geen mogelijkheid op internet en via IE in de router zelf via 192.168.2.1.
  Ik heb geen straight kabel, dus die moet ik even halen, maar bij het modem zelf werd de crosslink kabel geleverd!?
 • Straight werkt ook niet :-( Is er nog iemand anders die mij kan helpen?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.