Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

inloggen thuis en op werk geeft problemen met 1 laptop?

Anoniem
andre@home
9 antwoorden
 • Thuis heb ik een verbinding met @home. Ik heb hier een klein netwerk ingesteld. Ik gebruik o.a. een laptop voor thuis. Deze wil ik graag op mij werk ook gebruiken. Ik moet dan lid worden van een domein en inloggen. Het lukt mij niet om de instellingen zo te maken dat ik thuis en op het werk kan inloggen. Wie kan mij helpen?

  Jelkootje
 • Je zou 2 accounts kunnen maken op de laptop.

  Er zijn ook programma's die het voor je kunnen regelenen.
  google maar eens op mobile net switch.
 • Ik heb geprobeerd om 2 accounts aan te maken. Ik log in met thuis of met werk. Alleen ik moet thuis de instellingen instellen voor thuis, zoals netwerlkaart,ipadres, werkgroep. Dan worden de instellingen van werk overschreven. Op het werk log ik in met werk, echter de netwerkinstellingen horen bij die netwerkkaart en moet ik eerst weer veranderen. Wat doe ik fout? Wie helpt mij?
 • Daar heb je speciale software voor, kijk eens naar Netswitcher.

  http://www.netswitcher.com/
 • idd of als het echt niet lukt: je installeert het systeem 2x een zgn dual boot. Eenmaal met domein 1x zonder. Zorg ervoor dat de datapartitie apart en altijd zichtbaar is.
 • [quote:251a061885="andre@home"]idd of als het echt niet lukt: je installeert het systeem 2x een zgn dual boot. Eenmaal met domein 1x zonder. Zorg ervoor dat de datapartitie apart en altijd zichtbaar is.[/quote:251a061885]

  Dat is wel weer heel erg overdreven. Zeker ivm schijfgebruik. Een laptop heeft meestal al geen enorme schijf.

  Gebruik bv mobilenetswitch wat ik noemde of de link van Gerben.
  Ik gebruik zelf mobilenetswitch voor hetzelfde doeleinde als wat jij nu wilt en het werkt prima. Enige nadeel is dat het alleen de proxyinstellinen voor IE veranderd en ik Firefox gebruik. Die moet ik dus handmatig ff omzetten steeds.
 • ik heb hier een laptop van een paar jaar, toch al niet zo nieuw meer, zit al een 40 gieg schijf in.
  Voor de diverse zaken (geen domeinprobleem) heb ik 98, XP en Fedora in multi-boot.
  Gewoon af en toe eens opruimen en backuppenn.
  PS: alleen als het dus echt niet lukt… en dan is het niet overdreven ….
 • Als je laptop op een van beide plekken wireless kan, en op de andere aan een touwtje, dan kun je mogelijk ook twee verschillende instellingen daarop gebruiken. Moet het wel uitkomen met de werkgroep overigens.
 • [quote:b421138c6e="andre@home"]ik heb hier een laptop van een paar jaar, toch al niet zo nieuw meer, zit al een 40 gieg schijf in. [/quote:b421138c6e]

  Niet iedereen heeft dat. :wink:
  Mijn laptop is 2 jaar oud en heeft 18 GB. De software die ik gebruik voor school en werk neemt bijna 8 GB in en met XP en andere programma's erbij is dat dus al dik 10 GB. En die overige 8 zit ook snel vol hoor.. :)
  En wat belangrijker is: je moet dan constant 2x Windows instellen en updaten etc. Nergens voor nodig en alleen maar irritant.

  Wat ook wel handig kan zijn als je een losse netwerkkaart hebt i.p.v geintegreerd:
  De meeste laptops hebben 2 PCMCIAsloten. Wanneer je hem in de bovenste stopt zal windows hem als een andere kaart herkennen dan wanneer hij in de onderste zit. Je kan ze dan dus ook onafhankelijk instellen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.