Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Bridge en Wireless LAN functie te combineren?

Anoniem
JHVLIET
9 antwoorden
 • Ik heb wat zitten zoeken en kon niet direct een antwoord vinden. Wat ik wil is het volgende: Een computer met Wireless kaart koppelen aan een bestaand Wireless netwerk, helaas is de afstand net te groot voor een goed ontvangst.
  De gebruikte router/switch met Wifi is al zo optimaal mogelijk geplaatst, dus nu moet er iets worden veranderd aan de ontvangst kant.
  Het idee is om bijvoorbeeld een repeater tussen te plaatsen. Echter zo rondkijkend bij winkels, is de term bridge nogal onbekend. Volgens een winkelier was er wel iets leverbaar met een USB aansluting, alleen leek me dat niet praktisch. BIj voorkeur toch weer naar draadloos met eventueel een "normale" switch/hub. Op zich dacht ik dat een normale router/switch (met Wifi) daarvoor gebruikt zou kunnen worden. Het probleem is dan alleen nog dat het signaal nog steeds draadloos doorgegeven moet worden. Hoe zou ik dat kunnen oplossen? Is daarvoor nog een extra router/switch nodig? Zijn daarvoor iets speciaals te koop? Is het dan nog betaalbaar?
 • je kan er tog een access point tussen zetten en die gebruiken als repeater. als ik je verhaal goed begrijp tenminste.
 • [quote:fcd47160be="joekoe"]je kan er tog een access point tussen zetten en die gebruiken als repeater. als ik je verhaal goed begrijp tenminste.[/quote:fcd47160be]Ja, maar zo'n accespoint is meestal een PCMCIA kaart of een insteekkaart. En ja dat heb ik al. Er moet iets bij. Een halve oplossing is om een accesspoint nabij een raam te plaatsen en dan de usb kabel naar de laptop te leiden. Ik heb liever een draadloze verbinding die in het gehele ruimte bruikbaar is.
 • Een accesspoint is geen instekkaartje, of iets met een USB-aansluiting die rechtstreeks in een PC moet. Een accesspoint is namelijk de brug tussen een draadloos netwerk en een bedraad netwerk.

  Wat jij dus moet doen is een accesspoint aan jouw kant plaatsen, zodat die nog wel goede ontvangst heeft en je bent in principe klaar.
 • Kan ik een accesspoint dan als bridge en Wireless Lan worden gebruikt. Want dat is in feite wat ik wil. Ik dacht niet dat dat zomaar te combineren was.
 • Nee, wat je wilt en wat de antwoorden al aangeven is dat je een accesspoint moet aanschaffen die als repeater kan dienen, deze plaats je op het grensgebied van je originele accesspoint en herhaald op die manier je wifi signaal vanaf je originele AP. Je hoeft dan alleen een voeding te hebben op die plek. Neem anders contact op met www.routershop.nl , zij kunnen je exact vertellen wat je nodig hebt. Bijvoorbeeld deze
 • Dat zou mooi zijn, want dan kan ik volstaan met een "normale" router/switch met wlan. Ik zal het hun gaan vragen.
 • Volgens mij kan dat met de SMC Barricade G router. Ik heb er zo een en in het configuatiescherm is een apart optie om de router als repeater in te stellen tot maximaal 16 accesspoint :lol: …..
 • [quote:16c264540f="Dirk Bakkeren"]… de router als repeater in te stellen tot maximaal 16 accesspoint :lol: …..[/quote:16c264540f]Welk type betreft het. Ik kan in de handleiding http://www.smc-europe.com/english/support/driver_manual/wirel/download/2804WBR/SMC2804WBR_MN_E.pdf hierover niets vinden.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.