Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

router + switch, hoe worden IP's dan toegewezen

Anoniem
gerben
3 antwoorden
  • Ik wil misschien nog een overige pc gaan inzetten om wat te proberen met ssh (pc's van afstand besturen over het netwerk), ik heb nu beneden een Sitecom DC-202 router staan, waaraan 2 pc's verbonden zijn. Ik wil graag boven nog een pc naast mijn huidige hebben staan, alleen mijn vader heeft geen zin om nog een keer door het plafond te boren.

    Dus dacht ik, ik koop een switch voor boven en hang daar mijn 2pc's dan aan (huidige en die overige), maar hoe worden de IP's dan toegewezen? Want ik wil vanaf mijn huidige pc, kunnen ssh'en naar die 'overige' pc, die gaan dan dus samen aan een switch hangen. Hoe worden de IP's dan toegewezen, gebeurd dat door de switch of de router?, ik wil wel normaal kunnen internetten vanaf beide pc's.

    Wireless is ook geen optie, dat valt momenteel buiten mijn budget. en in de meterkast bij de router is ook geen ruimte voor die overige pc.
  • Een kale switch wijst geen ip's toe. Deze komen dan dus van de dhcp functie van je sitecom.
  • maar is het dan wel mogelijk op met ssh van mijn huidige pc naar die overige te gaan? ssh kan met hostnames en IP's werken.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.