Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

internet delen, geen netwerk

Anoniem
CB
8 antwoorden
 • Ik wil twee computers (1xME en 1xXP) internet laten delen via een speedtouch 510 v4 zonder dat er een netwerk hoeft te komen liggen. Kan dat en zoja hoe? De speedtouchhandleiding is mij (na info over de installatieprocedure) te onduidelijk en ik kom er dus niet 1 2 3 uit.

  Aan het topic http://forum.computertotaal.nl/phpBB/viewtopic.php?t=67726 heb ik helaas niet genoeg info.


  CB
 • http://www.tekstenuitleg.net/internetdelen.php


  SUC7
 • [quote:02bf27a3c2="Frison"]http://www.tekstenuitleg.net/internetdelen.php[/quote:02bf27a3c2]Dat gaat over ICS, maar dat lijkt me niet handig, want dan moet bv. PC1 altijd aanstaan om op PC2 te kunnen internetten. De Speedtouch kan zelf NAT-ten dacht ik. Enfin, Hier een link waar je een hele berg info kunt vinden: http://gathering.tweakers.net/forum/list_messages/309398/1/25
 • Kort en goed
  TS : dat kan NIET
  Je zult op een of andere manier je 2 PC's aan het modem moeten hangen, hetzij bekabeld hetzij draadloos .
  Als je dat gedaan hebt heb je een netwerk 8)

  Als je dat niet wilt zul je moeten accepteren dat je maar met 1 machine op internet kunt :wink:
 • Ik denk dat TS met "een netwerk" bedoeld dat je onderling bestanden kunt uitwisselen tussen de PC's in huis.

  Idd moet er een fysiek bedraad (of draadloos) netwerk gemaakt worden, om meerdere PC's via 1 centraal punt op het internet te krijgen. Maar dat betekend niet automatisch dat je dan ook informatie tussen de PC's in dat netwerk kunt uitwisselen.
 • frison: bedoelde ik met http://forum.computertotaal.nl/phpBB/viewtopic.php?t=67726

  Anjo en Captain: ik bedoelde inderdaad dat de compu's onderling niet hoeven te kunnen communiceren. Bestandsdeling etc. is niet nodig. Uiteraard ligt er fysiek een netwerk van kabels van compu's naar de modem.

  Volgens de diverse info op de genoemde site kan ik beide compu's in de modem prikken en zou de modem beide compu's een ip-adres moeten toekennen als dhcp is ingeschakeld. ik ga het proberen.

  CB
 • OK dat is dan duidelijk'Ik weet niet of die speedtouch meerdere poorten heeft maar als dat zo is kijk verder eens op de site van Hans Vosman, goede uitleg over t eea

  Suc6
 • Alleen de vraag van de topic starter is toch een beetje lastiger. Wanneer een netwerk zonder bestandsdeling okay is, dan is dat toch het minste werk. In alle andere gevallen blijft het kabels in/uit doen. Dat is ook niet alles, zeker als dat ook nog niet nodig is. De overige antwoorden zijn al gegeven, dus dat hoef ik niet te herhalen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.