Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Bomen, bos enzo

Anoniem
OpTorch
6 antwoorden
 • Ik heb vorige week een router aangeschaft en een weekje gewacht tot ik me aan het installeren ervan waagde (ik keek nogal op tegen de WAN, LAN, TCP, PPPoPe ofzo, VCP DHCP etc etc termen). Dit bleek echter allemaal niet nodig en ging prima vanzelf. Beide computers zitten op het internet!

  Nu het volgende (waar ik zo mogelijk nog meer tegen op kijk). Ik wil dat de computers van elkaars harde schijf gebruik kunnen maken. Ik zie hier en daar beschrijvingen staan, maar hier zie ik dus door de bomen het bos niet meer.

  -Zijn daar verschillende typen verbindingen? Is dat de LAN? Hoe krijg ik die connectie? Moet dat op beide computers ingesteld worden?

  Ik heb op beide computers W2k staan.

  Dank voor alle info!
 • Appeltje Eitje

  1 Ga op je PC naar je C schijf, rechtermuisklik => delen => niewe share aanmaken en daar een naam voor die schijf inkloppen

  Dit doe je bij alle schijven die je wilt delen

  2 Check of je beide PC's in dezelfde werkgroep zitten ( zal wel want je kunt Inet op ) :lol:

  3 Maak op beide PC's dezelfde gebruikers aan m,et de goede rechten

  Rebooten en dan zou t moeten draaien
 • Hoi Anjo,

  bedankt voor je reactie.

  Stap1: sharing. Moet ik daar nog aangeven dat ik hem specifiek met die andere comp wil sharen?

  Stap2: geen idee wat je bedoelt. Ik kijk in Mijn Computer en zie daar niet de gesharde folder staan. Ik probeer ook met VNP contact te maken, maar ze maken geen contact (Firewall ziet ze wel kloppen, en heb nu het adres op Trust gezet, zodat dat geen probleem moet zijn).
  Moet ik via VCP werken?

  Stap3:geen idee wat je bedoelt. Moet dat nog nadat stap 1 en 2 gelukt zijn (nu nog niet het geval dus).

  Alvast bedankt.
 • Gebruik je WIndows 2000 met een domein (met inlogscherm) of gewone aanmelding (met inlog scherm) of aanzetten en het bureaublad verschijnt vanzelf?
  [quote:d662c5f759="OpTorch"]Stap1: sharing. Moet ik daar nog aangeven dat ik hem specifiek met die andere comp wil sharen?[/quote:d662c5f759]Nee. Je geeft alleen aan dat die geshared mag worden. Maar ja, bij gebruik van een domein wordt dat antwoord toch wel wat anders.
  [quote:d662c5f759="OpTorch"]
  Stap2: geen idee wat je bedoelt. Ik kijk in Mijn Computer en zie daar niet de gesharde folder staan. Ik probeer ook met VNP contact te maken, maar ze maken geen contact (Firewall ziet ze wel kloppen, en heb nu het adres op Trust gezet, zodat dat geen probleem moet zijn).
  Moet ik via VCP werken?.[/quote:d662c5f759]Hmm, volgens mij gebruik je dit wanneer de computers op een heel andere plek staan. Je oorspronkelijke vraagstelling wijst niet in deze richting. Kijkend naar 'Stap 2', zoals genoemd door Anjo, heeft 'werkgroep' betrekking op iets anders. Overigens, zonder meer informatie over het aanmelden (zie toegevoegde vraag aan het begin) kan ik je niet verder helpen.
  [quote:d662c5f759="OpTorch"]Stap3:geen idee wat je bedoelt. Moet dat nog nadat stap 1 en 2 gelukt zijn (nu nog niet het geval dus).[/quote:d662c5f759]Nee, je moet zorgen dat de gebruikers die toegang vragen op beide systemen bekend zijn. Staat op zich los van stap 1 en 2. Wanneer beide computers al over dezelfde gebruiker (die verbinding maakt) beschikken, dan hoef je niets te doen. In mijn aantekeningen zag ik dat ik ooit een netwerkgroep heb aangemaakt. Elke gebruiker in die groep kan het netwerk op.
 • Als ik de computer op start hoef ik verder niets te doen, maar ik geloof dat er tussendoor wel een inlogschermpje voorbij vliegt.

  Ik stuit nu ook op een linkje op mijn bureaublad waarvan ik mij altijd al afgevraagd heb waarom ik deze niet gedelete heb, maar misschien heb ik deze nu wel nodig: My Network Places.

  Als ik daar op mijn comp op klik, en vervolgens op "Computers near me" zie ik daar 2 namen staan, wat lijkt op enerzijds de naam van mijn computer (AL) en anderszijds de naam van de andere computer (MO). (dus in de Workgroup staan AL en MO, de 2 computers).

  Als ik nu op mijn computer op AL klik zie ik 3 mapjes, waaronder een print mapje en het mapje wat ik wil sharen. Dat lijkt dus prima. Als ik op de naam van de andere computer klik (MO) krijg ik een error. "The Network Path was not found" ofzo.

  Ook als ik naar de andere computer ga (MO) (de comps staan 1 meter uit elkaar), en daar op "My Network Places", "Computers near me" klik, dan krijg ik daar ook een error. "Workgroup is not accesible. The list of servers for this workgroup is not currently available".

  Ben ik op de goede weg, en zit hier het probleem? Zo ja, hoe zou ik het kunnen oplossen en moet ik verder nog ergens op letten.

  Wederom bedankt. Het wordt nog wat. :)

  A.

  Edit: File and Printer sharing is aangevinkt op de Mo computer in het Local Area Connection Properties scherm
 • [quote:d3aed6fdf2="OpTorch"]Ook als ik naar de andere computer ga (MO) (de comps staan 1 meter uit elkaar), en daar op "My Network Places", "Computers near me" klik, dan krijg ik daar ook een error. "Workgroup is not accesible. The list of servers for this workgroup is not currently available".[/quote:d3aed6fdf2]Dit lijkt me niet in orde. De foutmelding zegt me alleen niks. Omdat AL MO wel ziet, lijkt het netwerk verder wel in orde. DUs ja, ik zou de netwerk en gebruikersinstellingen op MO nog maar eens controleren.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.