Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Welk draadloos netwerk adviseren jullie ?

Anoniem
r_jansen86
6 antwoorden
 • Ik heb een normaal ethernet netwerk thuis die met UTP kabels is verbonden. Allemaal Windows XP computers. Dit wil ik nu uitbreiden met een draadloze verbinding naar mijn laptop. Hier wil ik op de komende HCCdagen naar kijken. Dit betekent dus waarschijnlijk een accesspoint bij mijn bestaande netwerk en een PCMCIA kaartje in mijn laptop.

  Nu zijn er alleen zoveel soorten en smaken. En dan wil ik natuurlijk ook een beveiliging tegen inbreken van buitenaf.

  Nu ben ik redelijk ervaren met windows dus de installatie zal geen probleem zijn.

  Maar wat is nou een goed merk / type. En hoe is de beveiliging geregeld. De prijs vind ik wat minder belangerijk. Gewoon een goede betrouwbare.
 • Ik zou dan absoluut voor een linksys (wrt54g) gaan, goede originele en gemodde firmware, goed bereik en veel instellingen (met gemodde firmware natuurlijk NOG meer). Ik weet niet of je al een router hebt, maar zou deze gewoon door die linksys vervangen, los accesspoint is bijna net zo duur en ook je beveiliging is natuurlijk net zo sterk als de zwakste schakel. WEP, WPA, etc wordt natuurlijk ondersteund.
 • Helemaal mee eens…
 • Draytek Vigor.
 • [quote:e14db59154="red_bull"]Ik zou dan absoluut voor een linksys (wrt54g) gaan, goede originele en gemodde firmware, goed bereik en veel instellingen (met gemodde firmware natuurlijk NOG meer). Ik weet niet of je al een router hebt, maar zou deze gewoon door die linksys vervangen, los accesspoint is bijna net zo duur en ook je beveiliging is natuurlijk net zo sterk als de zwakste schakel. WEP, WPA, etc wordt natuurlijk ondersteund.[/quote:e14db59154]

  Ik heb ook zo'n apparaat, maar waar haal je die gemodificeerde firmwares vandaan? En nog belangrijker: zijn die stabiel en betrouwbaar?
 • Bedankt voor al jullie reacties. Zelf dacht ik eventueel aan een Tornado 840. Deze heeft namelijk ook een USB print server. Samen met een Tornado PCMCIA kaartje. (Beide ondersteunen WEP en WAP).

  Kunnen jullie aangeven hoe de bereikbaarheid is van julie routers/accespoints. In het slechtste geval moet het signaal namelijk door 2 vloeren heen; van zolder naar de begane grond. Ik weet niet of dit per accespoint uitmaakt.

  Ik zal al jullie ideen in iedergeval meenemen in mijn beslissing. Plus wat is er op de HCC dagen te verkrijgen. Soms zoek je naar iets specifieks en is het dus niet te vinden.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.