Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

ADSL modem - Router - Switch. Geen verbinding

Anoniem
123comp
2 antwoorden
 • Ik heb een probleempje. Ik heb een ADSL verbinding die loopt via een router naar diverse plekken in huis. Geen probleem. Nu loopt er 1 kabel naar de zolder die ik graag wil verdelen, nu heb ik een switch/hub gekocht en aangesloten op zolder op de router. Geen verbinding. Ik heb alles al geprobeerd, crosscable, straight, 10mb, 100mb. Ik kom er niet uit. Is er iemand die mij kan helpen??

  Hardware:
  Speedtouch ADSL modem
  SMC barricade 7004VBR Breedband Router
  Q-TEC 10/100 switch

  Mvg,
  Robert
 • De eerste test die je doen moet (en misschien ook al hebt gedaan) is de hub met een normale kabel testen. Dus even niet met die kabel naar zolder. ALs dat namelijk zou werken, dan kun je je volledig concentreren op de kabel naar zolder omdat daar dan kennelijk het probleem echt zit. Op dit moment kan het een configuratie probleem zijn omdat je niet hebt gemeld of de gewone huiskamer test met die hub met eventueel die computer(s) op die hub wel werkt zonder die probleemkabel.
  Mocht het die kabel zijn, dan is vaak een connector niet goed geplaatst, heel soms is de kabel zelf beschadigd. Om daar achter te komen werkt eigenlijk, hoef je alleen maar een goed werkende voldoende lange kant en klaar kabel (over de trap) te gebruiken die in de huiskamertest dus ook goed werkt.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.