Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Laatste netwerkgebruiker uit loginscherm verwijderen?

Anoniem
Sellis
3 antwoorden
 • Situatie: Windows 2003 server met win98 clënts en een enkele XP. De laatste gebruiker blijft altijd met zijn/haar naam in het inlogvenster staan. Is er een mogelijkheid om deze standaard te laten verwijderen? Hoe zit dat in windows 98 en in XP? Wie weet een oplossing?
 • Voor de Windows XP machines is dit te regelen met Group Policy. Ik weet niet precies waar, maar het moet er ergens in te regelen zijn.
 • Hoi,

  Dit kun je doen via een registry key:

  Windows 98 of Me
  Open [HKEY_LOCAL_MACHINE\Network\Logon] en maak een nieuwe String value aan genaamd "DontShowLastUser" en zet deze op "1" om de laatste user te verbergen

  Windows 2000 of XP
  Open [HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\System] en maak een nieuwe string value, of verander de bestaande waarde genaamd "DontDisplayLastUserName" en zet deze op "1" om te enablen en op "0" om te disablen.

  Windows NT
  Open [HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon] en maak een nieuwe string value, of verander de bestaande genaamd "DontDisplayLastUserName" en zet deze op "1" om te enablen of op "0" om te disablen.

  Groeten,

  Roel

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.