Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

wireless netwerkkaart krijgt geen IP adres

theodegraaf12
6 antwoorden
  • Ik heb een probleem met mijn wireless netwerk. Ik heb een router/access point met enkele PC vast en een laptop met een Sweex kaartje. Alles werkte goed tot ik een nieuwe laptop kreeg. Deze heeft dezelfde domain instellingen e.d. als de oude laptop echter de nieuwe krijg ik met geen mogelijkheid online. Ik heb een tweede partitie met XP geinstalleerd en hetzelfde ingesteld, dit werkt wel. Het moet dus een instelling van XP op de nieuwe laptop zijn. De oude had dezelfde instellingen maar onder 2000. Onder de security settings heb ik al diverse dingen geprobeerd maar helaas. De laptop krijgt zelfs geen IP adres.
    Heeft iemand enig idee ?

    Thanks.
  • Hoi,

    Heb je via de commandline de volgende commando's gebruikt?:
    (via "start
    un/cmd")

    ipconfig
    elease
    ipconfig
    enew

    Deze resetten de ip configuratie van je pc.
    Mocht dit niet werken, dan kun je de output van "ipconfig /all" eens posten hier?

    Ik neem aan dat je hebt gecontroleerd of je DNS en /of mac filter goed staan?


  • Ipconfig / renew geeft geen resultaat. Ik krijg gewoon geen IP adres.

    IPCONFIG /ALL geeft :
    Windows IP Configuration
    Host Name . . . . . . . . . . . . : H02073
    Primary Dns Suffix . . . . . . . :
    Node Type . . . . . . . . . . . . : Unknown
    IP Routing Enabled. . . . . . . . : No
    WINS Proxy Enabled. . . . . . . . : No
    Ethernet adapter Local Area Connection:
    Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
    Description . . . . . . . . . . . : Broadcom 440x 10/100 Integrated Controller
    Physical Address. . . . . . . . . : 00-0F-1F-25-41-03

    Ethernet adapter Wireless Network Connection:
    Connection-specific DNS Suffix . :
    Description . . . . . . . . . . . : ATMEL PCMCIA FastVNET (502A-D)
    Physical Address. . . . . . . . . : 00-09-92-00-36-21
    Dhcp Enabled. . . . . . . . . . . : Yes
    Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
    Autoconfiguration IP Address. . . : 169.254.172.87
    Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.0.0
    Default Gateway . . . . . . . . . :

    Het IP adres klopt dus niet.
    Aan de 'normale' settings kan het eigenlijk niet liggen want op de 2e partitie werkt het wel. Hoewel de Eigenschappen er iets anders uit zien (de schermen, niet de settings) terwijl ik op beide service pack 1 heb.

    Enig idee ?
  • Het lijkt erop alsof je DNS niet goed werkt.
    Je internet zou wel moeten werken, maar je kunt geen namen gebruiken.
    Waarschijnlijk kun je yahoo wel bereiken.

    Typ eens http://216.109.118.71 in je browser om te testen….

    Wat je kunt doen is in de router kijken welk DNS adres er gebruikt wordt.
    Daarna kun je dat DNS adres toevoegen aan je instellingen van je wireless network.

    Verandert dat iets?
  • Nee dat verandert niets en zolang ik geen IP adres krijg gaat het ook niet lukken.
  • Zet DHCP uit en geef je wifikaart een handmatig IPadres.
    Lukt dat ?
    Anders lijkt twel of je kaartje aan gort is

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.