Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

PC-Card gewisseld > Laptop niet meer toegankelijk

Anoniem
Peter Vooges
3 antwoorden
 • Mijn laptop (Toshiba 4000 CDS) loopt onder Windows XP (SP1) en is opgenomen in ons thuisnetwerk (ethernet). Daarin zitten zowel een paar Windows XP als een paar Windows '98SE machines. Tot nu toe geen enkel probleem: elk systeem kan elk systeem zien en alle gedeelde harde schijven en overige bronnen zijn toegankelijk van elk ander systeem. Ook pcAnywhere loopt perfect.
  Alleen moest ik wegens een defect de PCMCIA Card van de laptop vervangen en nu is de laptop vanaf andere systemen nog wel zichtbaar, maar de gedeelde harde schijven kunnen niet meer vanaf andere systemen worden benaderd. Omgekeerd, vanaf de laptop naar andere systemen, werkt het wel. pcAnywhere doet het nog steeds goed in beide richtingen.
  Ik heb al geprobeerd de harde schijven op de laptop opnieuw te delen, maar dat helpt niet. De Windows firewall staat uit, de Sygate firewall geeft geen meldingen.
  Hoe kan ik dit probleem oplossen?

  Alvast bedankt voor de hulp,
  Groeten,
  -Kees
 • Heb je in je firewall misschien ook de MAC van de netwerkkaart ingesteld staan (dat dus alleen die MAC binnen mag komen).
  Als je nl. een nieuwe kaart geplaatst heb, zou je ook een ander MAC-nummer in moeten voeren.
 • Hallo Peter,

  Altijd goed om een BMW logo te zien - ik houd het zelf echter alleen bij auto's…
  Bedankt voor je reactie. Nee, ik heb nooit een MAC adres ingevoerd. Overgens, als ik bij de eigenschappen kijk van de netwerkverbinding staat daar wel de andere PC-Card aangegeven.

  Groeten,
  -Kees

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.