Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Instellen speedtouch 500 router

Anoniem
koenvandijk
4 antwoorden
  • Ik heb een Speedtouch 500 router en nou is de vraag: Hoe kan ik deze router instellen zodat iemand van buitenaf op mijn mohaa-server kan. Ik heb op de router 3 pc's aangesloten. Het heeft iets te maken met routing van poorten oid. Maar zou iemand een uitgebreide uitleg kunnen geven over hoe je dat zou moeten instellen (waar je wat moet invullen enz). Als je de ip-adressen van de pc moet hebben en van de router zeg maar.

    Koen
  • bij winXP
    Ga naar Alle programma's > Bureauaccesoires > Communicatie > Hiperterminal (de snelkoppeling). Type een naam in die je zelf wil. kies verbinding maken via TCP/IP. Typ bij hostadres in 10.0.0.138. Vul eventueel een gebruikersnaam + wachtwoord in die je op je router heb gezet. verder zie dit:
    http://home.wanadoo.nl/mariandendulk/V&A/NAPT%20Instellingen.gif.
  • Sorry maar die link doet het niet
  • En zo moeilijk hoeft het ook niet te zijn. Je kan gewoon met een webbrowser naar het IP-adres van je modem (standaard is dit 10.0.0.138). Hier zie links onder "geavanceerd" een link "NAT" staan. Hier kun je de juiste poort, waar je server op draait, open zetten naar het IP-adres van die PC waar je server op draait.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.