Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Hoe pc's via router op internet en via 1GBit Lan aansluiten?

Anoniem
Comp-Freak
8 antwoorden
 • Ik krijg het volgende niet voor elkaar:

  Ik heb 2 computers.

  Beide computers zijn via een 10/100Mbit router probleemloos verbonden met het internet.

  Daarnaast wil ik d.m.v. bestandsdeling mijn (film)bestanden op hoge snelheid, d.m.v. een 1Gbit verbinding, van de ene naar de andere pc kunnen overzenden. Hiervoor heb ik beide pc's voorzien van een Gbit netwerkkaartje.

  Dezelfde twee computers zijn daarnaast voorzien van een 1GBit netwerkkaart, die gebruikt gaat worden voor bestandsdeling tussen deze computers. Voor de verbinding heb ik gebruik gemaakt van een Cat5E straight kabel. Volgens de winkel hoef ik bij Gbit verbindingen geen cross kabel te gebruiken.

  Tja en dan begint de ellende natuurlijk, want de computers zien elkaar helemaal niet. Ik heb me de afgelopen week helemaal sufgelezen, maar ik moet eerlijk bekennen dat ik helemaal niets begrijp van deze materie.

  Volgens mij is dit een behoorlijke standaardsituatie, dus de kenner zal geen enkele moeite hebben mij even uit te leggen hoe ik dit aan moet pakken.
 • als ik het goed snap, wil je dus: (hoop dat de layout een beetje goed blijft)

  Internet
  |
  Router
  / \
  10/100 10/100
  / \
  PC—-GB—PC

  ?
 • hmm,
  die layout blijft dus niet goed.
  In woorden dan maar:
  er ontstaat een 3hoek: tussen router en 2 pc's een 10/100 verbinding, en tussen beide pc's een gigabit verbinding?
 • Klopt als een bus
 • Ik zou toch een cross cable gebruiken. Als dan de 2 netwerkkaarten aangeven dat er verbinding is (ledjes achterop) dan is het alleen nog een stukje software. Kijk hiervoor bij netwerkverbindingen en dan rechtermuis > eigenschappen van de desbetreffende netwerkkaart. Hier kijk je dan vooral ff de TCP/IP instellingen na. Aangezien ik niet weet of windows als dhcp server kan dienen zou ik ook een handmatig ip adres invoeren.
 • Op beide netwerkkaarten wordt groen licht gegeven.

  Als ik op de ene computer vraag om ipconfig /all dan krijg ik ip-nummer 169.254.237.194 en subnetmasker 255.255.0.0 Deze nummers vul ik in in het eigenschappenscherm voor TCP/IP.

  Doe ik op de andere computer dezelfde handelingen dan krijg ik zowel bij ip-nummer als subnetmasker 0.0.0.0 te zien. Ga ik hier de mist in?
 • Ja, daar lijkt idd iets fout te zitten. Als je hier nou het zelfde ip adres invult + 1, dus 169.254.237.195 en de zelfde subnet masker, werkt het dan?
 • Daar zat dus het probleem.

  Ik voel me net een koe die naar een onweersbui zit te kijken :o :o :o
  Als Alpha-mannetje begrijp ik werkelijk niets van netwerken, protocollen en andere ongein.

  Als ik nu moet navertellen hoe het één en ander aan de praat is gekomen klap ik finaal dicht. Ik begrijp het gewoon niet en ben bang dat ik een volgende keer weer helemaal vastloop. Eigenlijk zou je middels een stappenplan bij de hand genomen moeten worden om alles soepel aan de praat te krijgen.

  Maar hoe weet je nu welk IP-nummer op de tweede pc ingevuld moet worden?

  Nou ja, in ieder geval hartelijk bedankt voor je hulp.

  Trouwens, ik heb net een speelfilm overgepompt naar m'n andere pc met een snelheid van 20MB/sec :lol: :lol: 8)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.