Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

laptop draadloos aan bedraad netwerk koppelen

Anoniem
vanzet
9 antwoorden
 • Ik heb een bedraad netwerk van 3 computers (coax, ja de oude stempel nog!) Op deze drie computers draait WinXp. Op de computer die ik gebruik als toegang tot internet draait XP SP2. Deze computer moet dus altijd aan staan als je op de andere 2 wilt internetten maar dat is het probleem niet. In de 'toegangscomputer' zit een 'draadloze' netwerkkaart (dit is de laatste Medion computer van de Aldi, werkt perfect).
  Nu heb ik een Acer notebook aangeschaft (4001) (met XP SP2) waar dus ook een draadloos netwerkkaartje zit. Heb via de wizard een draadloos netwerk aangemaakt. De verbinding is uitstekend (das niet gek want ze staan een meter van elkaar). Ik heb op de laptop de wizard netwerk instellen gedraaid om alles in te (laten) stellen dus ook de werkgroep. Maar ik kan geen verbinding maken. In de netwerkomgeving komt de laptop ook niet te voorschijn en op de laptop zie ik ook de andere computers niet (er zijn natuurlijk allerlei mappen gedeeld). Ook het internet ed werken niet op de laptop omdat er schijnbaar geen netwerkverbinding is (maar de status zegt van wel en nog wel uitstekend). Ben al een aantal dagen bezig en word er een beetje moedeloos van. Iemand nog suggesties?
 • Zitten ze in dezelfde werkgroep?
  Wat voor ip adres krijgt de laptop en heeft de pc?
  kunnen ze elkaar pingen?
  staat de internet verbinding op die medion pc gedeelt?
 • werkgroep hetzelfde
  IP adressen in de rang 192.168.0.X
  pingen lukt niet
  Inet gedeeld.
  Draadloze netwerkverbinding zegt wel verbonden te zijn.
 • als je op de laptop het ip op automatisch zet (DHCP) krijgt hij die dan ook van de pc? staan ze allebei op ad-hoc?
 • laptop krijgt: 169.254.18.88 (subnet 255.255.0.0.)

  computers staan beide op computer naar computer netwerk.

  ik laat trouwens Win Xp zelf de instellingen regelen.
 • dat is een IP die windows toedeelt als hij geen DHCP server kan vinden, oftewel, voer handmatig even een IP adresje in en kijk of je dan een verbinding kunt maken!
 • IP adres ingevoerd (192.168.1.3 - 255.255.255.0).

  Ping geeft een timeout.
  Pingen naar andere netwerkkaart (die van het bekabelde net) geeft Doelhost niet bereikbaar.
  draadloze verbinding is in de lucht.

  Weet u het, weet ik het. :(
 • Ik heb na lang zoeken het MedionSux forum weer gevonden (was ook de naam vergeten - http://nl01.pcextreme.nl/~supermarktpc.net/www/index.php?option=com_simpleboard&Itemid=70 ) en daar staat ook het een en ander beschreven. Ik ben bang dat mijn probleem een klein drama wordt op deze manier.
  Zou het eea op te lossen zijn door een wireless router en/of accesspoint te installeren? Ik heb toegang tot internet met een kabelmodem. Van dit modem is er verbinding met 1 PC (de Medion) via UTP-kabel. De andere 2 PC's staan via coax in verbinding met deze Medion PC. Kan ik een router tussen het modem en PC plaatsen? Ik wil de coaxkabel gewoon laten liggen. Hoe is dan de verbinding tussen modem/router en router/pc? Kan ik dan de laptop zo configureren dat ie via de router/accesspoint het internet op kan? En de andere computers kan benaderen en andersom?
  Als dit de oplossing zou zijn ben ik wel bereid om nog wat eurootjes uit te geven zeker als het een hoop ergernis scheelt! Nog voorkeuren voor bepaalde routers/AP's?
  In ieder geval bedankt voor de tips en het meedenken.
 • Met een accespoint wordt het meestal wel makkelijker, een ad-hoc verbinding werkt (zoals je gezien hebt) niet altijd even vlekkeloos.
  Ik zou gaan voor een linksys router/accesspoint. Een beetje rondzoeken op internet leverd je een prijsverschil van een aantal tientjes op.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.