Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

USB Modem als weg voor breedband

Anoniem
The_Dude
3 antwoorden
 • Ik heb een pc staan met onboard netwerkkaart (realtec) en een USB modem. Nu wil ik via die modem een permanente ADSL verbinding gebruiken.

  Het installeren van de USB modem gaat zonder problemen, maar als ik met Wizard Verbindingen maken in windows wil kiezen voor: "connect using a broadband connection that is always on" krijg ik de melding dat deze verbinding al tot stand is gebracht.
  Er word dan verwezen naar de onboard netwerkkaart die in Network Connections als LAN or High Speed Internet staat. Deze is niet te verwijderen uit het scherm Network Connections. Dit is dus geen oplossing.

  Kies ik in Wizard Verbindingen voor connecting using a dial up modem dan krijg ik deze verbinding prima tot stand, kan ik gewoon het inbelnummer, gebruikersnaam en wachtwoord invullen en krijg ik een snelkoppeling op de desktop.
  Bij het verbinding maken krijg ik echter foutmelding 721: kan geen verbinding maken met de externe computer.
  Ik dacht dat dit dan aan de lijn lag maar een servicemonteur kwam langs, plugde de modem er bij hem in en de verbinding deed het wel, met dezelfde gebruikersnaam en wachtwoord. Met een rechtermuisklik en Properties op de inbelverbinding in Network Connections is inderdaad de USB modem aangevinkt.

  De derde optie in Wizard Verbindingen is Connect using a Broadband Connection that requires a usernam and password, maar dan stuit je op het probleem dat een USB modem niet met PPPoE te maken heeft en komt er al helemaal geen verbinding tot stand.

  Het gekke is dat deze verbinding met inbellen wel op deze pc heeft gewerkt met de vorige windows install die helaas niet in de gewenste taal was. Het internet is ook zonder problemen op te komen via een kabelinternet –> router die op de onboard netwerkkaart is aangesloten. Ik wil echter de USB modem gebruiken voor een ADSL abbonement.

  Onboard netwerkkaart in de BIOS uitzetten loste het probleem niet op. LAN verbinding uitschakelen in windows ook niet. Ethernet modem proberen ook niet. Andere USB poort gebruiken ook niet. Drivers voor de modem opnieuw installeren ook niet. Windows opnieuw installeren ook niet. (btw, windows is up-to-date met Sp2). Er zijn geen virussen.

  Iemand een idee?

  Het is een Pentium 4 2GHz
  alle drivers ok.
  Speedtouch 330 USB modem
  Windows XP Sp2 NL (drivers modem ook in het nederlands)
 • [quote:b4dcf0c2f9="The_Dude"] Kies ik in Wizard Verbindingen voor connecting using a dial up modem dan krijg ik deze verbinding prima tot stand, kan ik gewoon het inbelnummer, gebruikersnaam en wachtwoord invullen en
  [/quote:b4dcf0c2f9]

  Een inbelnummer bij een ADSL-connectie?

  [quote:b4dcf0c2f9="The_Dude"] Ik dacht dat dit dan aan de lijn lag maar een servicemonteur kwam langs, plugde de modem er bij hem in en de verbinding deed het wel, met dezelfde gebruikersnaam en wachtwoord. [/quote:b4dcf0c2f9]

  En hebben we het dan over je ADSL-abonnementverbinding of over zo maar een verbinding?

  [quote:b4dcf0c2f9="The_Dude"] Het gekke is dat deze verbinding met inbellen wel op deze pc heeft gewerkt met de vorige windows install die helaas niet in [/quote:b4dcf0c2f9]

  Ik snap nog niet wat je met dat inbellen bedoelt bij een ADSL-abonnement.

  groetjes Edmond
 • [quote:c42a034012="Edmond Varwijk"][quote:c42a034012="The_Dude"] Kies ik in Wizard Verbindingen voor connecting using a dial up modem dan krijg ik deze verbinding prima tot stand, kan ik gewoon het inbelnummer, gebruikersnaam en wachtwoord invullen en
  [/quote:c42a034012]

  Een inbelnummer bij een ADSL-connectie?

  [/quote:c42a034012]ja, dat is bij mijn vader <<ANY>> en bij de buren 0

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.