Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Geen internet meer

Anoniem
andre@home
8 antwoorden
 • Het probleem zit vermoedelijk ook in de cross kabel. Op zich kan je aan het wel/niet branden van de ledjes ziet dat de verbinding (en dus de kabel) vermoedelijk okay is. Maarre niet ieder modem mag rechtstreeks op een hub, en de vraag is ook of het een ethernet modem betreft. Dat is mij nog niet duidelijk. Bv het 510 modem zou als router kunnen worden geconfigureerd, er bestaat ook een versie met ingebouwde switch.
 • Mijn eerste netwerk was dmv een directe verbinding met de andere pc. Na enig gedoe lukte het dan om ook te kunnen internetten op de andere pc. Laatst heb het eens geprobeerd dmv een hub, omdat er een andere pc bij kwam. Ik moest allerlei opties veranderen, maar uiteindelijk lukte het niet. Vervolgens heb ik maar gewoon weer die directe kabel methode gebruikt, waardoor de andere pc er niet meer bij kwam. Alleen door die veranderde opties werkte die directe verbinding niet meer. Ik heb geprobeerd alles terug te zetten, maar als resultaat kon ik wel met Remote Administrator op de pc's komen, maar ik had nog steeds geen internet. Ik heb al wel geprobeerd bij Windows Setup, de Directe Kabelverding geinstalleerd, alleen daar kreeg ik telkens de melding: Staat de gast pc aan? wat wel het geval was.

  De host pc draait op Win98
  De gast pc op Win XP

  Is er een mogelijkheid om alle instelling terug te zetten naar de standaard instelling van Win98/WinXP
 • 98: backup vab het register terugzetten
  XP: laatste herstel punt terugzetten.
  Heb je wel 2 netwerkaarten in de pc zitten die als router dient?
  Een hub rechtstreeks aansluiten kan meestal niet aan het internet om 2 pc's tegelijk parallel te bedienen via die hub, je hebt maar 1 extern ip nr……
 • die 2 netwerkkaarten heb ik niet erin zitten, maar de hub gebruik ik niet, en het gaat mij nu om dat ik internet op die andere pc krijg. Wat voor 'n instelling moet ik veranderen enz. of moet ik nog extra dingen installeren?
 • hoe sluit je de 2e pc dan aan zonder hub of zonder 2e netwerkaart.
  Ik snap er niets van ..
 • via een directe verbinding dmv een crosscable. Ik heb een netwerk kaart in de Gast- en de Host-pc. Hij heeft het ook wel gedaan maar nu niet meer.
 • [quote:1b8f2baa39="markwelleweerd"]via een directe verbinding dmv een crosscable. Ik heb een netwerk kaart in de Gast- en de Host-pc. Hij heeft het ook wel gedaan maar nu niet meer.[/quote:1b8f2baa39]Hoe werkt internet? ADSL via USB? Of via een gewoon modem? Of kabel, ADSL via netwerk aansluiting? Het is mij nog steeds niet duidelijk wat je netwerkconfiguratie was/is.
 • Je moet via een Crosscable je modem aansluiten op de uplink poort van je hub, en via een niet-crosscable (ben vergeten hoe het heet :oops: ) op je twee computers. je hebt wel twee draden nodig: 1 voor elke computer.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.