Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Scanner delen in netwerk

Anoniem
None
30 antwoorden
 • Hey,

  Ik heb een Canon Smartbase MP 360 in de woonkamer staan die aan de server in de schuur aangesloten is. Nu kan ik al printen vanaf de computers in huis maar nog niet scannen. Dan moet ik naar de schuur lopen om een document in te scannen. Niet echt leuk in de wintermaanden.

  ls ik rechtsklik in de server op het scanner icoon dan staat er niet "Delen" in het rijtje. Hoe kan dit? Weet iemand hoe ik de scanner kan delen?

  [EDIT] besturingssysteem server en andere computers allemaal XP PRO
 • Dan zet je de scanner toch lekker warm in de woonkamer. En stuur je de scan via de mail door naar het werkstation. Of anders kijk hier even http://www.umax.co.uk/support/technotes/n005B.htm
 • door de twain driver alleen stand alone is, kan die niet in via een andere computer bereikt worden.
  dus zul je altijd naar de computer moeten waar de scanner bijstaat (op aangesloten is)
 • [quote:c686b4b0e7="Doof"]kijk hier even http://www.umax.co.uk/support/technotes/n005B.htm[/quote:c686b4b0e7] is deze informatie niet al verouderd? Het stuk is ruim 8 jaar geleden erop gezet.
 • volgens mij heeft sjouwer gelijk. ik ben er ook mee bezig geweest en de standaard scanners zijn alleen voor 1 computer te gebruiken en niet te delen in een netwerk. Je zult dan een scanner moeten kopen met een netwerk twain driver.
  Een goedkopere oplossing is de scanner aansluiten op een USB Switch waarmee je dus snel kunt wisselen tussen twee of meer computers. Als de scanner geen USB aansluiting heeft kun je een Docking station gebruiken.

  Lone
 • je moet er toch heen om de te scannen materiaal te verwisselen.
  dus dan is het zowiezo beter om hem bij de naast gelegen computer te bedienen.
  in vele grafische programma's kan je hem opslaan op elke aangesloten lokale computer om het verder te bewerken
 • Het simpelste is trouwens een eenvoudige scanner erbij zetten……. :)
 • [quote:9f820335d0="sjouwer"]je moet er toch heen om de te scannen materiaal te verwisselen.[/quote:9f820335d0] als je goed gelezen hebt snap je dat de scanner in de woonkamer staat en dus niet in de schuur.

  Enne peter, we hebben niet de geldpest he :D :wink:
 • Nou ja, ik snap idd dat het geld bij jullie (waarschijnlijk) ook niet op de straat ligt, maar gezien de oplossingen hierboven (USB-switch; Docking Station) leek me dit goedkoper.
  Het is maar net hoe lastig jij dat heen en weer lopen vind….. :wink:
 • Neem eens een kijkje op www.remote-scan.com
 • Dat bedoel ik, dan is een tweede scanner bijna net zo goedkoop en zoals en zoals Sjouwer al schreef, moet je er toch heen om er een document onder te leggen. Dan kan je net zo goed op die computer de scan maken en die via het netwerk naar je werkplek sturen.
 • Ik heb hier 2 … :) HP Officejets (d125 en d145) met een netwerk-adapter. Nu kan iedereen in huis (soho) scannen via deze apparaten.
  Maar ze moeten wel er naar toe lopen om de documenten klaar te zetten en er later weer af te halen, dus is scannen via netwerk eigenlijk zinloos. En wordt gewoon gescand via de dichtstbijzijnde pc ….
  Je moet sowieso lopen, dus de eerder aangehaalde oplossing is dus de beste: zet de scanner maar weer in de woonkamer!
 • Op de site van HP kun je vinden dat "dure" scanners van HP netwerk-faciliteiten bieden (één scanner die die vanaf meerdere netwerkpc's te bedienen valt) maar "goedkope scanners" en de bijbehorende software leveren die service niet.
  Nou is het erop leggen van een te scannen afbeelding/tekst toch handwerk dus dit biedt alleen meerwaarde in bijvoorbeeld een schoolmediatheek waar je dan met één centraal opgestelde scanner toekunt. Moet je verder lopen dan is "netwerk-scannen" nauwelijks van nut (want Murphy zegt: "het document ligt scheef")
 • [quote:84f5ae7c7f="François"] (want Murphy zegt: "het document ligt scheef")[/quote:84f5ae7c7f]
  Hi hi !!!!! :D :D
 • Ik zie het nut wel in van een netwerkscanner. Zal het even opnieuw uitleggen want sommige snappen het niet helemaal. We lopen hier rond in het huis met 4 laptops. Om een basis station te krijgen heb ik een server gezet in de schuur/garage. Deze zit niet vast aan het huis. Dus server: schuur, scanner/printer in 1: woonkamer. Om even een idee van ons huis te geven: ongeveer 700m3. We kunnen nu in de woonkamer gaan zitten met onze laptop en 2 meter verder onze print halen. Ik kan dus vanaf mijn slaapkamer (3de verdieping) printen in de woonkamer.

  Heel simpel lijkt het mij dus: het printen gaat goed, nu het scannen dus. Aangezien we niet heel de tijd de USB stekker in elke laptop kunnen steken (voor jullie idee: we gebruiken per laptop de scanner ongeveer3 keer per dag) is dit de enige oplossing.

  Waar ik wel aan heb zitten denken is de Smartbase aan een barebone hangen en die weer aan de tv hangen. Inscannen vanaf de tv dus.

  Enneh, geen merk is bij mij beter dan Canon!

  [b:7062d080b0]Canon Rulez!! :P [/b:7062d080b0]
 • Hallo Carlo,

  Een scanner sharen in een netwerk kan niet standaard. Toch is er wel een oplossing voor je probleem. Je kunt je scanner delen door middel van het programma [b:96c4f7ce4b] 'RemoteScan' [/b:96c4f7ce4b]. Dit deelt je scanner in je netwerk op de door jou gewenste manier:

  [img:96c4f7ce4b]http://www.remote-scan.com/rs_diagram.gif[/img:96c4f7ce4b]

  [b:96c4f7ce4b]RemoteScan Facts and Features: [/b:96c4f7ce4b]
  RemoteScan works with all version of Windows since and including Windows 98.
  Works with all TWAIN compatible scanners.
  Allows scanners to be accessed and operated by any Windows computer on LAN.
  Allows scanners to be accessed and operated by any Windows computer over the Internet (requires static IP for Server computer).
  Poses no known security risks.
  A single copy of RemoteScan Server costs $49.99.
  Includes free updates for one year.
  Includes a license to install an unlimited number of RemoteScan Client copies.
  'No questions asked' return policy: full price refund within 14 days of purchase.

  RemoteScan kun je hier vinden:

  http://www.remote-scan.com

  Succes,

  Grt

  Einstein oet Oldenzaal (Twente)
 • [quote:06a177968c="carlo1986"]Ik zie het nut wel in van een netwerkscanner. Zal het even opnieuw uitleggen want sommige snappen het niet helemaal. We lopen hier rond in het huis met 4 laptops. Om een basis station te krijgen heb ik een server gezet in de schuur/garage. Deze zit niet vast aan het huis. Dus server: schuur, scanner/printer in 1: woonkamer. Om even een idee van ons huis te geven: ongeveer 700m3. We kunnen nu in de woonkamer gaan zitten met onze laptop en 2 meter verder onze print halen. Ik kan dus vanaf mijn slaapkamer (3de verdieping) printen in de woonkamer.

  Heel simpel lijkt het mij dus: het printen gaat goed, nu het scannen dus. Aangezien we niet heel de tijd de USB stekker in elke laptop kunnen steken (voor jullie idee: we gebruiken per laptop de scanner ongeveer3 keer per dag) is dit de enige oplossing.[/quote:06a177968c]
  En toch lijkt het mij nog steeds onmogelijk om remote dat stukkie papier erin te doen al heb je een huis van 10.000m3

  [quote:06a177968c]Enneh, geen merk is bij mij beter dan Canon!

  [b:06a177968c]Canon Rulez!! :P [/b:06a177968c][/quote:06a177968c]
  Tja… Dat zijn nu eenmaal goede wapens. Een oerlikon is ook niet slecht
 • [quote:44e82ba0f6="einstein72"]Je kunt je scanner delen door middel van het programma [b:44e82ba0f6] 'RemoteScan' [/b:44e82ba0f6].[/quote:44e82ba0f6]Nu ik dat verhaal lees; misschien kun je beter gewoon een remote desktop sessie openen naar de PC waar de scanner aan vast zit. Dat kan volgens mij standaard tussen XP PC's; anders kun je nog altijd uit de voeten met RealVNC ofzo.

  RDP kun je ook bij MS downloaden trouwens, voor andere versies dan XP: http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?FamilyID=80111f21-d48d-426e-96c2-08aa2bd23a49&DisplayLang=en
 • [quote:ac27fc59f8="Captain_Kansloos"]misschien kun je beter gewoon een remote desktop sessie openen naar de PC waar de scanner aan vast zit.[/quote:ac27fc59f8]
  Haaaa! Waar kan ik vinden hoe ik dit kan doen? Zeker een optie! :lol:

  [EDIT] Moet iets verder kijken dan mijn neus lang is. Sorry. Heb het al gevonden. Ga het testen en dan horen jullie het wel!
 • alle IP adressen beginnen nu met 192.168.2.XXX. Nu wil ik vanaf de laptops verbinding maken via extern bureaublad maar hij geeft in de lokale werkgroep steeds aan: er bevinden zich geen terminalservers in de werkgroep.

  hoe kan dit?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.