Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

UPC/Modem/Router

Anoniem
Hans.Vosman
6 antwoorden
 • Ik heb via een Motorola kabelmodem een internetverbinding met Chello met één PC. Ik wil nu met 2 PC's via een Edimax Router BR-6104-k een netwerk opzetten. De ethernetkaarten zijn geïnstalleerd. Wat is de procedure en wat is de volgorde van handelingen?
  Ik vraag dit omdat bv het simpel - op het modem aansluiten van een andere PC - al niet eens werkt omdat UPC met een vast MAC adres werkt. Als ik dus in huis een andere PC aan het modem hang krijg ik geen verbinding. Ik heb diverse dingen geprobeerd o.a. modem uit en weer aan, ipconfig /release en /renew. Dit alles werkt niet ook al beweert de helpdesk van wel. Dus voor ik met een router aan de gang ga wil ik eerst dat vraagstuk oplossen.
  Zijn er mensen die mij de nodige info kunnen verschaffen? Ik ben bij voorbaat erg dankbaar.
 • MAC adres van de router kan worden gewijzigd. Op zich was het vroeger wel zo dat andere hardware uiteindelijk wel herkend werd.
 • Hier schiet je niets mee op, maar ik heb hetzelfde probleem, nu ik zo'n VOIP modem heb. Eén PC rechtstreeks aansluiten werkt, zònder router, maar met router gaat het niet. En natuurlijk, routers worden NIET ondersteund door Chello.
 • Ik heb vorige week een nieuw modem gekregen en moest ook met router en netwerk registreren.
  Modem: Thomson TCM390
  Router: Draytek 2200E

  De router bleek nogal problemen te hebben met een IP krijgen de eerste keer dus ik het het MACadres van de router gekloond naar me PC en zo de registratie doorlopen. (PC direct aan modem dus)
  Daarna de router er weer tussen en MAC van de pc weer orgineel.
  Werkte prima en ik hoef nu niet te klooien met gekloond MACadressen.

  Ik heb trouwens begrepen dat je rustig een nieuw MACadres kan registreren via provision.upc.nl. Het gaat ze er puur om dat er maar 1 netwerkkaart tegelijk online is.
 • Intussen heb ik het voor elkaar gekregen, na de handleiding van de router (Sweex) te hebben opgehaald, èn het lezen van diverse raadgevingen op het forum.. Alleen heeft men het wachtwoord van mijn chello-emailadres weer veranderd, morgen over bellen. Succes verder!
 • Als ik een andere PC aan het modem hang krijg ik geen verbinding met UPC om me vervolgens via www.prov.upc.nl opnieuw aan te melden. Een soort kip/ei verhaal. Ik draai rond in cirkels maar kom er niet uit. Het modem heeft het mac adres van de 'oude' PC in z'n geheugen en wil met een nieuwe PC niets te maken hebben.
  Nog suggesties anyone?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.