Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Proxy verkijgen

Anoniem
rolfb
8 antwoorden
 • Bij mij op school zit geen MSN op de PC's. Nu ben ik (opstandige puber als ik ben :P ) gaan proberen die toch te laten werken. Gewoon instaleren gaat niet want zodra je een DLL op je space zet word je account geblockt. Ik heb nu de complete Map van MSN (van thuis) op CD gezet. En waarempel! Het werkt! Enige probleem is dat hij niet kan aanmelden omdat ze hier een proxy server gebruiken… Nu heeft de systeembeheerder tegen mij gezegd dat als ik hem zelf uit kan vinde ik MSN gewoon mag gebruiken… Hij wil hem natuurlijk niet zelf geven :P :lol: (van CD dan wel :roll: )

  Daarom de vraag:
  Hoe vind ik de proxy server?

  Moet ik cmd.exe (DOS) op CD zetten en dan via IPconfig ofzo?

  Bijvoorbaat dank
 • Altijd leuk systeembeheerders pesten, blijven ze scherp van.

  In win2k en windows xp kan je via start->uitvoeren (maar dat zal wel uit staan) cmd en dan tracert www.google.com zien hoe de route verloopt en één vd eerste zal wel de proxy server zijn. Je kan bij extra, internet opties en dan bij verbindingen en lan instellingen ook kijken of daar de proxy ingesteld staat. Verder kan je toch bij msn ook instellen dat hij de proxy instellingen van IE over mag nemen?
  Maar het zou ook zo kunnen zijn dat hij de poorten van MSN dichtgegooid heeft en dan gaat het op deze manier niet. Je zou natuurlijk altijd nog een web based messenger kunnen proberen(www.mijnmessenger.nl als ik het goed heb).
 • Ja zo ver was ik allang. Probleem is dat alles wat jij zegt niet gaat. MSN kan geen instellingen van IE overnemen.
  Uitvoeren staat er idd niet, dus zou van CD ook kunnen?
 • nee het is helaas niet een kwestie van een programma niet toegankelijk maken. Er zijn wel sites waar je een reverse traceroute kunt doen, volgens mij kan dat bij usenetserver.com
 • Wat evt ook kan is via CTRL-ALT-DEL (indien niet uigeschakeld naar de taskmanager gegeaan kan worden
  Selekteer dan file-new task en typ in cmd
  Krij je ook een dos venster. dan kan je via wat dos commando's er misschien uitkomen
  jan willem
 • Als er een beetje proxy-server draait (zoals ISA-server) zul je er echt niet doorheen komen met je MSN. ISA-server filtert namelijk makkelijk MSN-verkeer eruit.

  Gelukkig voor jou heb je MSN Messenger zelf niet nodig om te kunnen MSN-en. Als je wel gewoon Internetsites kan bezoeken, moet je eens gaan naar http://webmessenger.msn.com

  Helaas kan ISA-server ook bepaalde URL's blokkeren, dus het is te hopen dat je systeembeheerder dit niet leest, of dat ik je systeembeheerder niet ben…
 • Nee denk niet, zit op school in Tilburg :P

  Maar die CTRL+ALT+DEL truc is ook afgezet, anders kun je natuurlijk van allerlei server programmas in de soep draaien :roll:

  En over Online MSN, ik vind dat echt verschrikkelijk. En buiten dat gaat het vooral om de lol van systeemberheerdertje peste :lol: En echte MSN is toch een stuk beter. :wink:
 • en <windowstoets - R>?
  of anders C:\WINDOWS\system32\dllcache\CMD.exe ?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.