Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

XBOX op draadloos netwerk?

Anoniem
wally
1 antwoord
 • Hallo allemaal,

  Sinds kort heb ik een xbox, die ik graag wil koppelen aan mn internetverbinding. Het liefst doe ik dit zonder kabels door de huiskamer, dus lijkt een draadloze verbinding me dé oplossing. Momenteel heb ik een adsl verbinding dmv een kabelverbinding verbonden met mn pc (die dus niet naast de xbox staat, maar een verdieping hoger). In verband met een evt toekomstige laptop zie ik draadloos internet sowieso wel zitten..

  Nu is het volgens mij zo dat voor draadloos internet de adsl-lijn in een draadloze router moet worden geprikt, welke vervolgens draadloos verbinding maakt met de pc dmv een pci-wlan-kaartje in de pc of met een laptop dmv een wlan-pccard in de laptop.

  Zoals wellicht bekend bezit een xbox geen pci-sloten of pccard-aansluiting oid, maar alleen een rj45-gaatje. Ik vraag me af of er een manier bekend is om de xbox nu draadloos te verbinden met de router. Zijn er bijvoorbeeld een soort stand-alone (externe) netwerk"kaarten" op de markt die aan de ene kant een snoertje hebben om in de xbox te prikken, aan de andere kant een stekker voor in t stopcontact en een antenne erop voor de verbinding met de router? Of is er een andere slimme constructie te verzinnen?

  Evt kan ik de wlan-router natuurlijk naast de xbox zetten en met een kabeltje directe verbing maken en alleen de pc/laptop draadloos verbinden, maar het liefst hang ik de router in de meterkast naast mn isra-punt..

  Bedankt,
  Danny

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.