Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Probleem bij installeren SMC modem/router SMC7804WBRA

Anoniem
henrih
8 antwoorden
 • Gisteren op de HCC-beurs (bij Vobis) genoemde modem/router gekocht. Installeren lijkt peulenschil, maar lukt mij niet.
  Ik had (heb eigenlijk nog steeds) een ADSL aansluiting (analoog) met een Speedtouch USB modem . Software hiervoor gedeïnstalleerd en modem afgekoppeld. Mijn PC draait op XP-home en heeft 2 netwerkkaarten: 1394-netwerkkaart en SiS 900-Based PCI Fast Ethernet Adapter. Ik heb eerstgenoemde uitgeschakeld en met de UTP-kabel de modem/router op laatstgenoemde aangesloten. Deze heeft de naam “LAN-verbinding.

  Volgens de instructies heb ik TCP/IP instellingen ingesteld op automatisch IP-adres en automatisch DNS-serveradres laten toewijzen. Vervolgens de command prompt geopend en commando IPCONFIG/RELEASE gegeven. Reactie: Het IP-adres voor de adapter LAN-verbinding is al vrijgegeven. Daarna het commando IPCONFIG/RENEW gegeven. Reactie (na lang wachten): Er is een fout opgetredenbij het vernieuwen van deze interface. LAN-verbinding kan geen contact met DHCP-server maken. Aanvraag is verlopen. Tegelijkertijd verandert het IP-adres van de LAN-verbinding in 169.254.0.0 (subnetmasker 255.255.0.0).

  Ik weet niet meer precies onder welke omstandigheden, maar soms luidt de reactie: er is een fout opgetreden bij het vernieuwen van deze interface: LAN-verbinding (toegang geweigerd).

  Ook handmatig configureren van LAN-verbinding biedt geen soelaas. Het IP-adres van de DHCP-server is 192.168.2.1. Wanneer ik de LAN-verbinding instel met IP-adres 192.168.2.10, subnetmasker 255.255.255.0 en standaardgateway 192.168.2.1 kan ik geen contact met de modem/router krijgen. Ping 192.168.2.1 geeft 4x als reactie: Time-out bij opdracht.

  Ik heb op internet gezocht (o.a. dit forum), maar heb geen oplossing kunnen vinden. Wie oh wie kan mij verder helpen. Bij voorbaat mijn hartelijke dank.
 • Ik heb ook 'n keer een probleem gehad waar hier op lijkt. Ik kreeg totaal geen netwerk verbinding. Andere PC's die op dezelfde router zaten hadden geen problemen. Na een reset van het TCP/IP Protocol werkte alles weer perfect. Misschien is dit in jouw geval ook een oplossing. Zie http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=KB;EN-US;Q299357& voor info
 • Wat gebeurd er als je de auto DHCP op de router uitzet en dan handmatig op je PC 's een IP adres inklopt ? Uit wat ik hierboven lees kan ik niet concl;uderen dat je t DHCP gebeuren op de router gedisabled had. Als je dat nl niet doet zal de zaak gaan hangen
 • Bedankt voor het meedenken, maar de oplossing heb ik nog steeds niet. De aangedragen oplossing om de TCP/IP instellingen naar de standaardinstellingen terug te zetten (van jaccoswinkels) heeft helaas geen effect.
  De oplossing de instellingen van de router aan te passen (van Anjo) kan ik niet uitvoeren. Ik kan immers geen contact met de router krijgen.

  Op een machine met W98se overigens hetzelfde probleem. Via winipcfg de knoppen "vrijgeven"en "\vernieuwen" aangeklikt de reactie: De DHCP-server is niet beschikbaar. De adapter wordt vernieuwd.

  M.a.w. ook hier geen contact met de router. Ik begin het vermoeden te krijgen dat deze DOA (Dead on arrival) is. Alhoewel de ledjes wel aangeven dat de LAN-aansluiting bestaat. Wie heeft nog een mogelijke oplossing?
 • Heb je ook de hele zaak al eens spanningsloos gemaakt ( dus ook je router ) ?
  Als de ledjes branden zou er verbinding mogelijk moeten zijn.
  Wat gebeurd er als je in je browser t IP van je router ingeeft??

  Na t spanningsloos maken doen :)
 • Bedenk me nu dat ik dat ook een keer heb gehad, dat de router totaal onbereikbaar was. Even paar seconde de stroom van de router was de oplossing.
 • Ook het spanningsloos maken heeft eerder niet geholpen. Wanneer ik het IP-adres van de router (volgens de instructie 192.168.2.1) in de browser intik gebeurd er niets (behalve de bekende foutpagina).

  Ik heb inmiddels via de nieuwsgroepen op de site van Microsoft de volgende site ontdekt: http://www.michna.com/kb/wxnet.htm met veel informatie over (problemen met) netwerken en veel verwijzingen naar andere (mogelijke) oplossingen.

  Hieruit het volgende:
  Het toekennen van IP-adres 169.254.0.0 met subnetmask 255.255.0.0 (zie 1e bericht) betekent dat de PC geen IP-adres van een DHCP-server kan krijgen en daarom automatisch deze waarden toekent met APIPA. Als mogelijke oorzaak wordt een probleem met Winsock aangegeven, veroorzaakt door Adware of een virus.

  Ik ga proberen of hiermee (en met andere aanwijzingen) het probleem is te verhelpen. Zodra ik meer weet, en zeker wanneer ik de oplossing heb, zal ik dit hier melden.
 • De router functioneert wel. Ik heb op een andere PC W98SE opnieuw geïnstalleerd (zonder de zgn. externe toegangsadapter). Alvorens ook maar iets anders aan drivers te installeren de router aangesloten, winipcfg 'gedraaid' en voila: na het intikken van het IP-adres van de router kom ik in het inlogscherm voor de setup.

  Conclusie: router is niet DOA en nu de instellingen in XP nog.
  Ik houd me aanbevolen voor suggesties.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.