Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Twee netwerkaansluitingen door 1 kabel

Anoniem
harmtido
9 antwoorden
 • Kennis van mij heb ik een netwerk als volgt aangelegt.

  ADSL splitter - USB modem - Computer 1

  vervolgens dmv ethernetkabel Computer 2 aangesloten op Computer 1. Via internetconnectionsharing heeft Computer 2 dus internet verbinding.

  Computer 2 staat op de 1e verdieping, Computer 1 op beganegrond, ik heb dus een kabel door het plafond geboort.

  Nu willen ze graag een 3e computer ( die ook boven komt). Tevens willen ze een ADSL moden/router ( met ingebouwde switch). Maak kan ik nu vanaf beneden waar de router komt te staan beide computers boven via 1 kabel van netwerk voorzien? Want volgens mij gebruikt normaal 100Mbit lan maar 4 van de 8 kabels. Dan wil ik boven een wandcontactdoosje maken, en vanaf daar naar beide computers. Kan dat? Of moet ik een extra kabel aanleggen ( of boven dan een hub/switch neerleggen)
 • Theoretisch kan het, in de praktijk krijg je storingen indien de kabel te lang is, meer dan 15/20 mtr zou ik persoonlijk niet doen.
 • Het kan inderdaad wel (maar 4 adres worden gebruikt), maar het is inderdaad niet ideaal.
  Waarom geen hubje er tussen gezet? Kost geen drol…
 • gewoon een hub, dan heb je geen gez**k en dan kun je gewoon die ene kabel van boven naar beneden in een router douwen. USB modem dus vervangen. Hoeft ook de PC beneden niet constant aan te staan.
  Dus beneden router met direct PC 1 en kabel naar boven, boven hubje met PC 2 en PC 3. Voordeel : ze kunnen alledrie onafhankelijk op Inet, kosten vind ik in dit geval te verwaarlozen tov het gemak 8)
  Beneden dus een router-modem neerzetten

  @ venzent UTP kabel heeft een onversterkte gebruikslengte van 150 meter
 • [quote:bc5829d06a="Anjo"]
  @ venzent UTP kabel heeft een onversterkte gebruikslengte van 150 meter[/quote:bc5829d06a]
  Ten eerste is het 100 mtr, ten tweede wil de gebruiker alle aders gebruiken die in de kabel zitten en dan vervalt het effect van de twist en zal de optimale 100 mtr niet gehaald worden, zoals dat wel gebeurt indien je de kabel "normaal" gebruikt, dus 4 aders die op de juiste manier getwist zijn.
 • Ok ik ben overtuigt. Ik zet er gewoon een Switch/hub tussen.

  Zijn hubs nog te krijgen? ik zie alleen maar switchtes…
  gelukkig is er marktplaats....
 • het verschil tussen een hub en een switch is dat een hub domweg het binnengekregen signaal op de alle andere poorten er weer uit stuurt
  een switch kijkt eerst naar het signaal waar het heenmoet en stuurt het alleen die poort uit. waardoor er minder packet verlies is. en er sneller gewerkt kan worden
 • Ik weet wat het verschil is tussen een hub en een switch (thnx anyway). Een hub is een stuk simpeler, en zou dus ook goedkoper moeten zijn. Aangezien het hier vrijwel uitsluitend om internet gaat ( en in een wild geval om printer delen) speelt snelheid vrijwel geen rol (10Mbps is genoeg) en dus is een hub het goedkoopst.
 • Klopt op zich wel, maar je praat al over euro's. Een 5p switch kost vaak nog geen 25 euro. Een hubje zou ik nieuw niet meer kopen of het moet echt veel minder kosten dan die 25 euro.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.