Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Netwerkkaart niet herkend

Anoniem
None
28 antwoorden
 • Ik heb een Sweex LanCard ingebouwd in een Pentium II 166 Mhz 64b op Windows 98SE. De kaart wordt niet herkend door de scanner voor nieuwe hardware van Windows. Met veel kunst en vliegwerk lukt het me om wat software van de bijgeleverde diskette en van de Windows 98SE CD-rom te installeren, maar dan nog wordt er geen netwerkkaart herkend in apparaatbeheer. Ook heb ik de kaart in een ander slot geplaatst, maar ook dat leverde niets op. Ik heb geprobeerd de kaart te pingen en dat lukte wel.
  Kan iemand mij helpen??

  Pier.
 • Het kan zijn dat de netwerk kaart te nieuw is voor de computer.
  Of dat windows 98SE deze netwerk kaart gewoon niet ondersteund.
 • zet alle gegevens vd kaart er eens neer
  Google zelf ook nog even met die gegevens
  en kijk zelf even op www.driverguide.com
  login: driver
  ww: all
 • Het betreft de LA000030 kaart.
  PCI Bus specification V2.2
  IEEE 802.3 10BASE-T and 802.3u 100BASE-TX
  Realtek chipset

  En volgens de gebruiksaanwijzing "Provide high performance network drivers Winn98SE, ME, 2000, XP.

  Dus Windows98SE zou hem toch moeten herkennen, zou je zeggen….

  Pier53
 • en gooogle en driverguide?
 • In het ene geval krijg ik "no results", in het andere "no match" of, als ik de zoekopdracht ruimer stel, allerlei winkels waar ik de kaart kan kopen. Ik heb de software op de Sweex homepage gedownload, voor het geval die die op de bijgeleverde diskette staat, beschadigd of niet helemaal 'passend' zou zijn. Levert ook niets op.
  Ik heb de computer ook geformateerd en windows opnieuw geinstalleerd. Nog steeds geen succes.
  Het ledje achter op de kaart licht niet op. Ligt dat eraan dat er geen netwerkkabel aangesloten is of geeft dat aan de de kaart stuk is cq geen voeding krijgt? Maar ….. zoals al gezegd kan ik de kaart wel pingen…..
  ??????????????????
  Pier53
 • http://www.sweex.nl/product.asp?pid=263&s=2

  Home > Products > Netwerkproducten > Netwerkkaarten > 10/100 Mbit PCI LANCARD
  Drivers
  OS NAAM GROOTTE DATUM
  spacer
  All Windows OS LA000030.zip 645 Kb 21-7-2004

  gek he….. ;)
 • [quote:a96b8e612a="Pier53"]Ik heb een Sweex LanCard ingebouwd in een Pentium II 166 Mhz 64b op Windows 98SE. [/quote:a96b8e612a] Bedoel je wellicht een Pentium I 166 Mhz. Want de Pentium II begon bij 233 Mhz.
  [quote:a96b8e612a="Pier53"]Met veel kunst en vliegwerk lukt het me om wat software van de bijgeleverde diskette en van de Windows 98SE CD-rom te installeren, maar dan nog wordt er geen netwerkkaart herkend in apparaatbeheer. (..) Ik heb de software op de Sweex homepage gedownload, voor het geval die die op de bijgeleverde diskette staat, beschadigd of niet helemaal 'passend' zou zijn. [/quote:a96b8e612a] Maar wordt de netwerkkaart dan wel getoond in apparaatbeheer, bij Overige apparaten met een vraagteken, als PCI Ethernet Controller? Alleen dan kun je de drivers vanaf diskette of gedownload vanaf internet installeren.

  Wordt de netwerkkaart tijdens het opstarten van de pc, wel getoond in de PCI Device listing als Network Controller met een IRQ adres? Eventueel kan deze info ook worden getoond met PCISniffer
  [quote:a96b8e612a="Pier53"]Het ledje achter op de kaart licht niet op. Ligt dat eraan dat er geen netwerkkabel aangesloten is of geeft dat aan de de kaart stuk is cq geen voeding krijgt? [/quote:a96b8e612a] Het ledje achter op de kaart zou pas kunnen gaan oplichten, als deze via een een netwerkkabel op een router of kabelmodem is aangesloten. Of via een crosskabel op een andere netwerkkaart.
  [quote:a96b8e612a="Pier53"] Maar ….. zoals al gezegd kan ik de kaart wel pingen….. [/quote:a96b8e612a] Hoe doe je dat dan? Een netwerkkaart waarvan de drivers nog niet zijn geïnstalleerd, krijgt ook geen ip adres toegewezen.
 • Hier ben ik weer. Had het even wat druk met mijn werk. Ik heb inderdaad een Pentium I, foutje.
  Ik heb de C-schijf weer geformatteerd, W98SE weer geinstalleerd en de software die ik bij Sweex had gedownload, proberen te installeren. Edoch: ik krijg de mededeling dat "There is no LAN card on your system" of woorden van gelijke strekking. Ook de wizzard Nieuwe hardware vindt geen nieuwe apparaten.
  Ik kan, zoals gezegd, de kaart wel pingen. Dat kunstje heb ik geleerd op
  http://www.computertips.info/netwerk/index.htm
  Het zou een manier zijn om te kijken of je kaart misschien stuk is. Uit het feit dat ik hem kan pingen zou dan blijken dat de kaart zelf in orde is. Wat is het probleem dan wel?

  Zucht! (Of liever: kreun!).

  Pier.
 • Sorry: vergeten te vermelden:
  Op voornoemde site moet je vervolgens klikken op "Problemen" in de voorlaatste regel.

  Pier.
 • [quote:f13034facd="Pier53"] Ik heb de C-schijf weer geformatteerd, W98SE weer geinstalleerd en de software die ik bij Sweex had gedownload, proberen te installeren. Edoch: ik krijg de mededeling dat "There is no LAN card on your system"[/quote:f13034facd] Heb je het installeren van de Sweex drivers wel op de juiste manier gedaan? Dubbel klik op PCI Ethernet Controller, Volgende en Opnieuw installeren. Naar een stuur programma zoeken dat beter is dan het huidige. Volgende. Diskette station staat dan voor geselecteerd, maar dat werkt niet altijd. Beter is het te selecteren Een locatie specificeren. Bijvoorbeeld de bijgeleverde diskette. Dan blader je naar de map van de Win98 stuur programma's. Volgende. Als dat goed is gegaan wordt het gevonden stuurprogramma getoond. 2x Volgende. Het stuurprogramma wordt nu geïnstalleerd. Voltooien. De pc zal opnieuw moeten worden opgestart.
  [quote:f13034facd="Pier53"] Het zou een manier zijn om te kijken of je kaart misschien stuk is. [/quote:f13034facd] Bij die software die je gedownload hebt, zit toch ook diagnostics software. Als je de pc opstart met een Windows 98 bootdisk, dan kun je met die diagnostics software de netwerkkaart testen.
 • PCI Ethernet controller?
  Sorry, ik ben geen doorgewinterde gebruiker: waar vind ik die?

  Peir.
 • [quote:141dd54f59="Pier53"]PCI Ethernet controller?
  Sorry, ik ben geen doorgewinterde gebruiker: waar vind ik die? [/quote:141dd54f59] In Apparaatbeheer bij Overige apparaten, zoals in deze afbeelding.
 • ???????
  Bij mij staat in Systeem > Apparaatbeheer helemaal geen "Overige apparaten" !!!!!
  En ik heb W98SE enkele dagen geleden opnieuw geinstalleerd en verder niets veranderd!
 • Ik heb laatst ook een LAN-kaartje in een PC gestopt met W98SE en ook deze werd niet herkend. Bleek een LPT2 kaartje een conflict te geven.
  Dus, zitten er nog vreemde kaarten bij je in de PC?
 • [quote:33c585f98e="Pier53"]Bij mij staat in Systeem > Apparaatbeheer helemaal geen "Overige apparaten" ![/quote:33c585f98e] Dus je netwerkkaart staat nergens in Apparaatbeheer. Maar hoe verliepen dan de testen met PCISniffer en de diagnostics software van de netwerkkaart fabrikant?
 • De PCI Sniffer vindt de kaart niet.

  En wat de diagnosesoftware vande installatiediskette betreft: zou het kunnen dat die er niet op staat?

  Pier53.
 • en in een andere pc?
  og misschien dan kaduuk?
 • og?

  Nogmaals sorry, ik ben slechts een eenvoudige gebruiker.

  Pier 53
 • Ter aanvulling: er zitten verder geen kaarten in de pc dan een geluidskaart (soundblaster pci 128) en een graphicskaart (S3 Virge). Er zat vroeger een telefoonmodemkaart in voor internet via de telefoonlijn, maar die is eruit verwijderd.

  Pier53.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.