Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Gebruikers niet meer dan 1x inloggen op het netwerk

Anoniem
andre@home
6 antwoorden
 • Beste Experts,

  i.v.m. werkplek abonnementen zijn we benieuwd of het mogelijk is om een user te beperken dat hij/zij meer dan 1 keer inlogt. (Windows 2000 & 2003)

  Dus is het mogelijk om een user maar 1 keer op het netwerk in te laten loggen? en als deze het toch voor een 2e maal probeert dat deze dan een melding krijgt o.i.d.

  Ik hoop dat het zo duidelijk is…..

  Alvast bedankt
 • Als de gebruikers altijd op dezelfde PC blijven zitten kan het wel. Je kan namelijk een gebruiker binden aan een computer. Die gebruiker kan dan alleen maar op die computer inloggen.

  Je kan volgens mij standaard niet instellen dat een gebruiker maar 1 keer tegelijkertijd ingelogd kan zijn op welke computer dan ook. Dit is overigens wel mogelijk in een Novell-omgeving. Ik vind dat Microsoft op dit punt toch wel achterblijft, want het is een wens die veel voorkomt.
 • Bedankt voor uw reactie!
  Weet u toevallig of er misschien een tooltje voor is of moet het via scripting geregeld worden?
 • active directory users and computers -> user -> properties -> account -> Log On To… -> The following computers
 • [quote:77b58861c5="sjouken"]active directory users and computers -> user -> properties -> account -> Log On To… -> The following computers[/quote:77b58861c5]
  Nee dat is is niet wat we zoeken, sorry misschien te onduidelijk geweest in mijn vraagstelling…
  We maken gebruik van Roaming Profiles wat dus betekent dat men ook op andere werkplekken zou moeten kunnen werken……
 • Dit is inderdaad iets dat niet standaard kan in windows domeinen. Ik heb ooit wel eens op internet gezien dat iemand het had gedaan door de profielen elk apart te sharen en het aantal toegestane connecties op 1 te zetten. Dat alleen is denk ik niet genoeg want dan zou windows het profiel uit de cache gebruiken. Als ik het me goed herinner is er via group policy een optie om in te stellen dat een pc als hij het profiel niet op kan halen het inloggen moet afbreken.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.