Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

2de computer is niet toegankelijk vanaf laptop

Anoniem
nook
4 antwoorden
 • Ik heb een router van zon voor meerdere verbindingen met internet, beide computers hebben internet maar ik kan niet van de een op de andere komen werkgroep is het zelfde maar hij zegt dat ik geen toegangsmachtigingen heb. helepmij
 • Indien je WindowsXP gebruikt op de te benaderen computer, dan dien je daar een wachtwoord/password in te stellen voor de gebruiker waarmee je toegang zoekt. Vanzelfsprekend dien je ook de te benaderen objecten vrij te geven voor delen/sharing.
 • Ik heb hetzelfde probleem. Afgelopen week heb ik XP opnieuw geinstalleerd en ik zit nu met hetzelfde probleem, voorheen nooit last van gehad. PC2 en PC3 (XP, NTFS Filesystem) kunnen elkaar moeiteloos benadere, maar geen van beiden kan op de shares van PC1 komen, PC1 deelt het internet.. PC2 en PC3 kunnen ook internetten.

  Het probleem is, vanaf PC1 kan je moeiteloos op PC2 en PC3 komen (dus de shares openen en kijken wat er op de HD staat), maar vanaf PC2/PC3 kan je niet op PC1 komen. Wanneer je probeert de shares van PC1 te openen (of alleen maar \\PC1 te doen), krijg je een melding dat ik niet de goede toegangsmachtigingen heb, toegang geweigerd.

  Ik heb mijn HD's geshared op PC1 (en netwerkgebruikers mogen de bestanden wijzigen, of hoe die optie ook maar heet).
  De 3 pc's kunnen elkaar vanaf elke locatie pingen.
  De XP firewall is uit, de firewall die ingebouwd is in m'n PC-Cillin virusscanner staat wel aan, maar ook als deze uit staat hou ik het probleem.
  Alle 3 de pc's zitten in dezelfde werkgroep.
  Bestands- en printerdeling staat aan.

  Wie kan helpen?


  [edit]

  Voor een plaatje van de foutmelding kan je in dit topic kijken:

  http://forum.computertotaal.nl/phpBB2/viewtopic.php?t=134214
 • Zou het kunnen zijn dat omdat pc1 de internet sharing doet dat bij de properties van de ethernet kaart het vinkje bij file en printersharing uit staat. ??

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.