Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Netwerkje XP home en W98 SE (Opgelost!)

Anoniem
sjouwer
12 antwoorden
 • Eerst even de opstelling:

  Desktop met XP home naam = comp1
  Desktop met W98 SE = comp2
  Laptop met W98 SE = comp 3

  Cablemodem van Wanadoo, kabel naar Sweex router en vandaar kebels naar pc's
  Router geeft IP adressen uit. Subnet en Gateway zijn overal hetzelfde. Op alle 3 de machines kan ik internetten. comp2 en comp3 kan ik sharen en werkt goed. Comp1 ziet niet comp2 en comp3. Kan wel van en naar alle systemen pingen. Geen last van Firewall. (Uitgeschakeld) Alle systemen hebben zelfde netwerknaam: Thuis.

  Wil cd speler van comp1 sharen met comp2 en 3 omdat die geen cdromspeler hebben.

  Het lijkt dat XP Home incl SP2 ergens de boel vernaggeld. Weet iemand dit of heeft iemand een oplossing? Kan geen concrete zaken vinden en wordt onderhand een beetje gek hiervan.
 • verkeerd gelezen
 • [quote:802552465c="Martijn Hogendorf"]Heb je een firewall aanstaan? Zojah, zet die is uit, en kijk of het dan wel werkt. Kijk ook of de standaard firewall van win xp aanstaat, en zet die ook uit.[/quote:802552465c]martijn even goed lezen

  er staat namelijk geen firewall
  Geen last van Firewall. (Uitgeschakeld) Alle systemen hebben zelfde netwerknaam: Thuis.
 • [quote:916e4afac8="sjouwer"][quote:916e4afac8="Martijn Hogendorf"]Heb je een firewall aanstaan? Zojah, zet die is uit, en kijk of het dan wel werkt. Kijk ook of de standaard firewall van win xp aanstaat, en zet die ook uit.[/quote:916e4afac8]martijn even goed lezen

  er staat namelijk geen firewall
  Geen last van Firewall. (Uitgeschakeld) Alle systemen hebben zelfde netwerknaam: Thuis.[/quote:916e4afac8]

  Je hebt gelijk sjoefer :oops:
 • Ook ik maak foutje. Kan niet pingen van pc2 en 3 naar pc1. Wel van pc2 naar pc3 vv en van pc1 naar pc2 en pc3
 • heb je wel mappen en printers delen aangeschakeld bij je xp machine
  en minimaal een map (buiten de standaard map shared docs) gedeeld

  kijk ook goed na of de dhcp van je router goed werkt (krijgen ze alle drie dezelfde ip range, vermoedelijk in de serie 192.168.1.?. de losse 1 kan ook 2 wezen hangt van de router af)
  staat de gateway en dns server goed (ondanks dhcp)

  ik denk wel een beetje mee maar kan niet volledig helpen.

  adb
 • Ben al blij dat je meedenkt hoor. Ben hier al dagen mee bezig. Ja, alle instellingen staan goed. Gateway en subnet zijn op alle drie idem en alle drie eindigen op eigen ip nummer .

  Mappen gedeeld, cdromspeler gedeeld, printer gedeeld dus mijn inziens alles goed. Blijft vreemd dat ik bij pingen van W98 naar XP een timeout krijgt en de xp de overige bakken niet ziet. De twee 98 bakken zien elkaar wel en kan ik ook sharen.
 • vervang eens de kabel van xp naar router
  ik weet niet of je nog een reserve heb liggen of een van de win98 machines moet pakken
 • Geen effect. Heb verschillende kabels geprobeerd.
 • Ik neem aan dat je ook overal alle afzonderlijke schijven hebt gedeeld? Anders zie je namelijk nóg niets. Het kan zijn dat SP2 bestands- en printerdeling en/of de afzonderlijke schijfdelingen ongedaan heeft gemaakt.

  Overigen ben ik zelf in het verleden eindeloos bezig geweest om XP met 98(SE) en 95 te laten praten. Is me nooit gelukt via instellingen.
  Het enige probate middel bleek XP installeren terwijl de andere systemen AAN staan. Kennelijk komt het op grond daarvan dan tot het inzicht dat samenwerken gewenst is.

  Groeten,
  -Kees
 • Ja ik begin er ook al bang voor te worden. Maar inmiddels toch doorgegaan met klooien en kan inmiddels vanaf de W98 bakken pingen naar de XP. De W98 bakken zien elkaar maar niet de XP. De XP ziet wel de W98 bakken.

  Even een tip voor prutsers zoals ik, ik had Norton in de tray icoon uitgeschakeld. Werkt dus niet. Heb nu via menu Firewall uitgezet en nu mag ik wel pingen.

  Ideeën zijn nog steeds welkom. Beloof als het mij wel lukt ik de oplossing hier zal plaatsen.

  Piet
 • Sjouwer en Kees bedankt voor het meedenken. :) Inmiddels heb ik alles aan de praat en werkt het naar alle kanten toe. Het waarom is mij niet duidelijk :-? maar zal voor mijzelf alles nog eens nalopen en het proberen te verklaren. :o

  (Of was het Sinterklaas met een leuke suprise? :P

  Piet

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.