Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Upgraden firmware Draytek Vigor 2200E router mislukt!!

Anoniem
Kees Schelling
1 antwoord
 • Een paar weken geleden is ons oude COM21 kabelmodem vervangen door een Thomson modem. Voor het opnieuw instellen van de router is de op de Draytek site aanwezige stap-voor-stap beschrijving nauwkeurig opgevolgd, waarna alles goed leek te werken.
  Echter blijkt dat de internetverbinding ca. 1x per dag uitvalt, hetgeen steeds verholpen kan worden door het modem en de router te resetten. (Zie ook discussie elders op dit forum.)
  De helpdesk van UPC kan het probleem niet oplossen en denkt dat het probleem mogelijk in de router zit.

  Daarom heb ik vandaag geprobeerd een firmware upgrade van versie 2.3.1 naar versie 2.3.11 van de Vigor 2200E uit te voeren. Deze is echter mislukt.
  Softwarematig bleek een upgrade niet uitvoerbaar. De router werd wel gedetecteerd door de firware upgrade utility, maar upgraden lukte niet: verkeerd password (terwijl dat zéker correct was) of Time out.
  Daarna volgens de aanwijzingen van Draytek op hun website de router hardwarematig in de firmware upgrade modus gebracht.
  Nu bleek het inderdaad mogelijk de upgrade uit te voeren:
  De router werd gevonden en de nieuwe firmware versie werd naar de router gestuurd, de voortgangsbalk werd helemaal afgelopen. Daarna verscheen een nieuwe balk, als ik me goed herinner "Waiting for router activity" of iets dergelijks.
  Alleen die laatste balk werd niet helemaal voltooid.

  Sindsdien functioneert de router niet meer. Allerlei lampjes branden wel, maar daar blijft het verder bij.
  Heb geprobeerd de router via internet explorer te vinden op het door mij ingestelde adres (192.168.0.1) en via de standaard adressen (192.168.1.1 en 192.168.1.2). Niet te vinden, ook niet met de firmware upgrade utility. Verder heb ik de router enkele malen gereset en getracht de upgrade opnieuw uit te voeren. Niets werkt.

  Kortom, we zitten zonder router. Wat kunnen we doen om de Vigor 2200E weer aan het werk te krijgen??

  Alvast bedankt,
  -Kees

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.