Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Windows 2000 instellingen: Netwerkpad niet gevonden

Anoniem
shepherd
3 antwoorden
 • Probleemschets: De onderstaande foutmelding ontstaat wanneer ik van de ene computer de andere probeer te benaderen.

  Foutmelding: \\<computer name> is not accessible. The networkpath was not found.

  Omschrijving: Twee PC’s zijn door middel van een crosscable aan elkaar gesloten. De ene PC maakt gebruik van een Realtech adapter (100T) de ander van een Marvell Yukon (1000T) Hoewel beide PC’s wel elkaar kunnen herkennen, (in het scherm ‘computers near me’ wordt de op elke computer beide weergegeven) ontstaat de bovenstaande foutmelding op het moment dat ik de andere computer benader. Het TCP/IP protocol is op beide PC’s goed geïnstalleerd; pingen naar 127.0.0.1 en het eigen IP-adres geeft geen problemen. Het pingen naar de andere PC lukt niet. Ik vermoed dat het probleem software matig van aard is en te maken heeft met de instellingen van Windows 2000 Professional of de instellingen van de adapters. In een eerder stadium had ik het probleem dat er een foutmeding kwam dat er geen fileserver gevonden was en dat de ‘workgroup’ niet gevonden werd.
  Inmiddels ben ik al een tijdje bezig om de PC’s met elkaar te laten communiceren en heb de nodige sites bezocht met literatuur over LAN verbindingen via een crosscable. Hulp is derhalve gewenst.
 • Waarschijnlijk een open deur,maar

  Op beide pc's dezelfde gebruikersnamen aanwezig ?
  Op beide pc's drives/mappen geshared ?
  Kijk ens met ipconfig wat het ip adres is van beide pc's
  je moet ze beide kunnen pingen. kan dat niet, dan zal het niet gaan werken.

  Draaien er firewalls op de pc's ?

  Jan Willem
 • Het pingen van 127.0.0.1 en het eigen Ip-adres lukt wel. Maar het pingen van het IP-adres van de andere PC niet. Wat wil dat zeggen? Heeft dit te maken met de communicatieinstellingen? Ik ben er van overtuigd dat het niet aan de kabel ligt.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.