Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

internet via zowel glasvezelnet als ADSL

Anoniem
gerben
2 antwoorden
 • ik heb een rare vraag misschien. sinds kort heb ik een aansluiting op een glasvezelnetwerk. ik heb hiertoe een draadloze router geinstalleerd en dat werkt prima. Voorheen gebruikte ik ADSL via een modem.
  In mijn pc zitten zowel een draadloze netwerkkaart als normale netwerkkaart.: glasvezel loopt via de draadloze, ADSL via de normale kaart.
  Mijn vraag: ik heb gemerkt dat ik via allebei de kaart tegelijk aangemeld kan zijn. het komt nl nog wel eens voor dat het glasvezel er even uit ligt. op dat moment wordt mijn internetverbinding automatisch door ADSL overgenomen. als de verbinding van glasvezel weer goed is, komt dat ook weer vanzelf terug. (ik merk dat aan het verschil aan snelheid dat deze netwerken aan kunnen). er komt geen melding van mijn systeem dat er tussen netwerken geschakeld wordt.
  ik vind het vreemd dat dit zo gaat. klopt dat eigenlijk wel? en is er iets voor te zeggen om 1 van beide verbindingen eerst uit te schakelen? kunnen ze elkaar bijv. in de weg zitten?
 • Het klopt dat windows niets meldt over het schakelen tussen de netwerken en ze zullen elkaar niet in de weg zitten.

  Je kan ze zelfs bundelen : http://www.microsoft.com/windowsxp/home/using/productdoc/en/default.asp?url=/WINDOWSXP/home/using/productdoc/en/NLB_command.asp

  Ik heb dit echter nog nooit geprobeerd op een werkstation, dus of dat mooi werkt zou ik niet weten.

  Er zijn ook kastjes voor te koop : http://www.hotbrick.nl/lang/nl/about_LB2.php

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.