Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Deel oplossing

Anoniem
Orcer
8 antwoorden
 • Ik wil graag mijn internet gaan delen, maar heb geen zin om een extra kabel naar boven te leggen en wil dus eendraadloze verbinding aanleggen.
  Het is hierbij de bedoeling dat de nieuwe pc draadloos word aangesloten en de oude die nu de verbinding met internet heeft gewoon met draad.
  Zoals op de onderstaande manier:
  [img:62aac65a81]http://www.dedigitalerevolutie.nl/images3/adsl-drd.gif[/img:62aac65a81]
  Is dit op een of andere manier mogelijk of zal ik toch een draad moeten leggen of alles draadloos maken.
 • Ik heb een router, de linksys wag54g. Daarbij is het mogelijk van beide systemen, bedraad én draadloos, gebruik te maken. Er zit een switch voor 4 bedrade pc's op, en een modem.
 • Voorop gesteld dat je nieuwe PC een draadloze interface heeft kun je met de combi van H Bakker probleemloos uit de voeten.
  Op t plaatje staat ook een draadloze printer, lol heb je die ook?
 • nee, en de pda ook niet. het gaat om het idee.
 • Dan heb ik nog een vraag, hoe wordt de snelheid verdeeld. Krijgt iedere pc permanent de halve snelheid, wordt de snelheid alleen verdeeld als beide pcç aanstaan of wordt de snelheid verdeeld naar de behoefte.
 • Dat ligt aan de snelheid van je NIC 's Als de zaak op 100Mb full duplex kan draaien zul je nooit merken of t gedeeld wordt of niet.
  Internet werkt max op 2/3 Mb/sec maar dat zul je alleen merken als je een trage verbinding hebt, breedband geeft bij mij thuis ( 5-6 PC's simultaan op IE ) weinig troubles.
  Wat wel een prob geeft is als er 2 PC's aan t downloaden zijn er in verhouding veel bandbreedte gebruikt wordt, maar voor chatten en surfen ondervind ik bijna nooit problemen.

  Ook is 10Mb als snel genoeg voor standaard toepassingen hoor en Wireless zal in verhouding wel wat trager zijn , maar daar is IMHO best mee te leven
 • Ik heb een 416 kb verbinding, maar als ik aan het downloaden ben en de andere pc gaat surfen, krijgt dan iedere pc 208 kb of blijft de download op ongeveer 40 KB(normale download snelheid) hangen.
 • Ik denk t laatste

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.