Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Bestanden delen: ik snap er geen moer van...

Anoniem
Tweaky
3 antwoorden
 • Ik heb hier thuis twee computers (beide XP Home) die via een Draytek router op het internet (ADSL) zitten. Werkt allemaal perfect. Ik kan zelfs LAN-games spelen tussen de twee computers: de computers zien elkaar dus.

  Nu wil ik echter even een bestand overzetten van de ene naar de andere computer maar het wil maar niet lukken…

  Ik heb bij de eigenschapen van de LAN-verbinding Bestands- en printerdeling aangezet (op beide computers) en via de Netwerk-wizard ervoor gezorgd dat beide computers dezelfde netwerknaam hebben (of zo). Daarna heb ik een bepaalde map 'aangezet' om te delen (op beide computers). Maar het wil gewoon niet werken… Ik ben er nu al uren mee bezig. Hopeloos.

  Soms zie ik de andere computer wel in de lijst staan van Mijn netwerklocaties, maar soms ook weer niet! Ik snap er geen hol van. En ALS ik al iets zie op de andere computer kom ik er niet in omdat ik niet de juiste machtiging heb…
  Ik heb al wat topics hier doorgelezen maar ik snap het gewoon niet… Hoe kan het nou dat de computers elkaar wel zien met spelletjes spelen (heb ik niets voor hoeven instellen) maar dat ik nog geeneens een bestand kan overzetten van de ene naar de andere computer! Ik wordt er echt GEK van!
 • in 9 van de 10 gevallen zorgt de firewall in de Windows XP computer ervoor dat het thuisnetwerk niet werkt.

  Zei Hans Vosman
 • ehm zitten ze wel allebei in het zelfde werkgroep ?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.