Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Traag internet

Anoniem
Jank
2 antwoorden
 • Ik heb het probleem al eerder aangekaart, maar zoveel nieuwe forumleden, zoveel nieuwe kansen?!
  Router: Edimax 6401, laatste firmware
  PC 1: WINNT, Athlon 1.6, 256 MB geheugen, download 465 en upload 100 KB
  PC 2: XP,Athlon 1.7, 256 MB geheugen, download 500 en upload 100 KB
  PC 3: WIN98SE, Celeron 366, 256 MB geheugen, download 125 en upload 85 KB

  Dit alles na ophoging snelheid van mijn Chello Classic op 18-12.
  Met name de snelheid van PC 3 blijft in alle opzichten achter bij de overige 2 PC's.
  Ooit een speciaal progje gebruikt, om de instellingen te optimaliseren, naam ben ik kwijt, maar het effect was vebluffend, ook op PC 3 een hoge down- en upload. Echter, diverse forums kon ik wel openen, maar verder klikken binnen deze forums ging niet, o.a GOT en dit forum.

  Hoe kom ik nu wel achter de juiste instelling voor PC 3?
  De ethternetkaart van PC 1 is gekloond naar de router en heb intussen ook al een ander modem van Chello, was Terrayon nu Thompson, zonder effect op PC 3.
 • [quote:1be3558111="Jank"]Met name de snelheid van PC 3 blijft in alle opzichten achter bij de overige 2 PC's.
  Ooit een speciaal progje gebruikt, om de instellingen te optimaliseren, naam ben ik kwijt, maar het effect was vebluffend, ook op PC 3 een hoge down- en upload. Echter, diverse forums kon ik wel openen, maar verder klikken binnen deze forums ging niet, o.a GOT en dit forum. [/quote:1be3558111] Maar gaat het nu om traag downloaden, of om problemen op sommige sites? Of heb je de optimalisatie (gedeeltelijk) weer ongedaan moeten maken?[quote:1be3558111="Jank"]Hoe kom ik nu wel achter de juiste instelling voor PC 3? [/quote:1be3558111] Welke aanwijzingen heb je dat er instellingen op PC3 fout staan? Heb je dit al eens getest met Knoppix. Een Linux LiveCD. Ik neem aan dat je met die Celeron 366 wel kunt opstarten vanaf cd. Heb je de instellingen van de netwerk kaarten al gecontroleert met de diagnostische software van de fabrikant? Wat voor een netwerk kaarten heb je? Zitten daar ook onboard netwerk kaarten bij? Trouwens hoe betouwbaar zijn die gemeten down- en upload snelheden? Als ik dit hier test via http://www.speedtest.nl/ dan verschijnt er na iedere test een andere snelheid.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.