Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Krijg 2e PC via router niet aan de praat ?

Anoniem
None
54 antwoorden
  • Hoi allemaal.

    Kunnen jullie mij op weg helpen om met mijn 2e machine internet aan de praat te krijgen.

    Ik heb mijn 1e PC ( WIN 98 ) aan de praat via de router Niet draadloos, maar gewoon met kabeltjes. Daar werkt dus alles perfect.

    Nu heb ik mijn 2e PC van beneden (met XP) ook aangesloten, maar
    het werkt niet. Daar mijn 1e PC met een straight cable in de router zit,
    heb ik dit ook voor de 2e PC gedaan. Router werkt trouwens met zowel straight als cross, heb ik op de 1e PC uitgetest.

    Als ik naar de LAN verbinding op PC 2 kijk bij status, dan staat verzenden op bv 667, maar ontvangen blijft op nul staan.

    Ik dacht dat als je verbinding via de 1e PC goed verliep, de 2e
    een kwestie van inpluggen was.

    Waar moet ik nou beginnen met controleren. Ik heb wat zitten kijken
    bij sticky, maar weet niet waar ik moet beginnen door gebrek aan ervaring.

    Dus als jullie mij een beetje op weg kunnen helpen, dan graag.

    pc1 en pc2 ledje op de router branden, en de ledjes van de netwerkkaartjes branden.

    grt, FX
  • Wat krijg je voor gegevens als je op de 2e (XP) in een dosbox het commando ipconfig/all intikt?
  • onder andere
    IP routering ingeschakeld ………….nee
    WINS routering ingeschakeld………nee

    ethernetadapter (netwerkbrug) 3

    DHCP ingeschakeld………….nee
    IP adres 192.168.0.2
    sunetmask 255.255.255.0
    standaard gateway 192.168.0.1

    DNS servers 192.168.0.1

    dat IP adres en al die andere heb ik ergens ingetikt
    bij de netwerkbrug.

    grt, FX
  • Is de configuratie als volgt:
    Router verbonden met het Internet via ADSL of ?
    2 PC''s verbonden met de router.

    Normaal gesproken heeft de router een ingebouwde DHCP server en moet je de PC instellen op het automatisch ontvangen van een IP-adres.

    Als je zelf nummers toekent? Is adres 192.168.0.1 dan de Router of is dit de andere PC en daar zal geen DNS server opdraaien.?
  • Tja, nu wordt het al moeilijk.

    Ik heb adsl van demon.
    dan hangt daar een zyxel modem aan met tot gisteren één PC en dat werkte altijd goed.

    Nu heb ik er een router met mogelijkheid tot het inpluggen van 4 PC's
    tussen gezet. Ik moest PC 1 opnieuw aanmelden voor MAC adres, en daarna was het weer prima in orde.

    Maar nu heb ik een tweede PC in de router gedaan op plekje 2, en het ledje van de router en de netwerkkaart van PC 2 branden keurig net zoals bij PC 1.

    Maar bij die tweede ingeplugde PC werkt internet niet, dus hoe nu verder.

    Volgens mij heb je maar één IP nummer, en die draait op PC 1 en is toegekend door demon. Die andere PC's, in dit geval PC 2 moet dan anders worden ingesteld, maar dat lukt dus niet.

    grt, FX
  • [quote:1100b03494="FX"]Maar bij die tweede ingeplugde PC werkt internet niet, dus hoe nu verder.

    Volgens mij heb je maar één IP nummer, en die draait op PC 1 en is toegekend door demon. Die andere PC's, in dit geval PC 2 moet dan anders worden ingesteld, maar dat lukt dus niet. [/quote:1100b03494] Eigenlijk gebruikt je router dat ip adres van de provider. Verder info vind je op deze site http://www.homenethelp.com/web/howto/static-ip-address.asp en uiteraard in de handleiding van jouw router.
  • Ook jij bedankt Jolo.
    Ik ga deze site bekijken, en wat betreft die handleiding, die is wel heel summier :(

    Maar ik moet even begrijpen hoe het een beetje in elkaaar zit.

    Dus de router gebruikt het IP adres. Ik ga weer wat proberen.


    grt, Frans
  • [quote:f9125c9227="FX"]onder andere
    IP routering ingeschakeld ………….nee
    WINS routering ingeschakeld………nee

    ethernetadapter (netwerkbrug) 3

    DHCP ingeschakeld………….nee
    IP adres 192.168.0.2
    sunetmask 255.255.255.0
    standaard gateway 192.168.0.1

    DNS servers 192.168.0.1

    dat IP adres en al die andere heb ik ergens ingetikt
    bij de netwerkbrug.[/quote:f9125c9227]Een beetje verwarrend. netwerkkaarten en bruggen moet je apart bekijken. Een netwerkbrug is iha niet nodig. Vaak komt Windows er mee wanneer de computer IEEE1394, firewire ondersteunt. In het kader van een niet werkend netwerk levert het vaak alleen maar meer verwarring op. In principe dus, netwerkbrug verwijderen tenzij je weet waar je mee bezig bent. In principe heeft elk netwerk onderdeel een eigen IP adres. Uit jouw informatie maak ik niet op hoe beide computers echt staan ingesteld. COntroleer nog eens goed of er een firewall actief is. Te zien onder eigenschappen-geavanceerd van de betreffende 'Status van Lan verbinding'. Verder is het iha voldoende dat de PC's op automatisch staan ingesteld zodat de router de computers kan instellen. Handmatige instellingen kunnen uiteraard wel, maar ja, dan moet je precies weten wat je doet.
  • Hoi

    Bedankt, ga ik ook bekijken. Die netwerkbrug
    daar kwam XP mee, die zal ik verwijderen.

    Alvast bedankt, grt FX
  • firewall staat uit
    netwerkbrug overboord gegooid

    verder ingesteld met

    automatisch een ip adres verkrijgen


    als ik explorer start krijg je onderin de tekst "bezig met opsporen
    van proxyinstellingen"

    grt, FX
  • Wat zegt 'ipconfig /all' ? Voor internet zijn met name de DNS en gateway instellingen van belang.
  • Microsoft Windows XP [versie 5.1.2600]
    (C) Copyright 1985-2001 Microsoft Corp.

    C:\Documents and Settings\BOB>ipconfig/all

    Windows IP-configuratie

    Host-naam . . . . . . . . . . . .: BOB
    Primair DNS-achtervoegsel. . . . .:
    Knooppunttype: . . . . . . . . . .: onbekend
    IP-routering ingeschakeld. . . . .: nee
    WINS-proxy ingeschakeld . . . . . : nee

    Ethernet-adapter LAN-verbinding 2:

    Verbindingsspec. DNS-achtervoegsel:
    Beschrijving . . . . . . . . . . .:
    Realtek RTL8139/810X Family PCI Fast Ethernet NIC
    Fysiek adres. . . . . . . . . . . : 00-0A-CD-0C-05-3C
    DHCP ingeshakeld. . . . . . . . . : ja
    Autom. configuratie ingeschakeld. : ja
    Autoconfiguratie IP-adres . . . . : 169.254.165.130
    Subnetmasker. . . . . . . . . . . : 255.255.0.0
    Standaardgateway. . . . . . . . . :

    C:\Documents and Settings\BOB>


    Het duurt af en toe even, ik ren tussen de 2e en de begane grond
    heen en weer met een kind van 3, vandaar……….. :D
    grt, FX
  • De standaart gateway moet het ip adres zijn van je internet provider
  • op de machine ( pc1 ) die wel draait is bij ethernet adapterinformatie




    adapteradres - 44-45-53-54-00-00
    IP adres - 82.161.xxxxxx
    subnetmask - 255.255.255.0
    standaardgateway - niets ingevuld

    Kun je er wat mee.

    grt, FX
  • Vul dit adres is : xxx is in bij standaart gateway op pc 2. Even herstarten en probeer het nog is.
  • Dat lukt ook niet.

    Maar ik heb 2 LAN verbindingen, een met iets waarvan ik niet weet wat het
    is, en LAN 2 is van mijn realteck family kaartje.

    Als ik de eerste LAN inschakel, dan schakelt deze zichzelf weer uit omdat er geen verbindinding is. En dan zie je twee kleine schermpjes met een rood kruis onder in de balk.

    Als ik LAN 2 inschakel van mijn realteck family kaart dan staat er gewoon "ingeschakeld", maar die twee kleine schermpjes zie ik dan niet in de onderbalk. En het verwijderen van deze twee LAN verbindingen gaat ook niet, want die optie blijft lichtgrijs.

    grt, FX
  • Wat niet helemaal is zoals het hoort, maar wel vaak werkt is het volgende. Ga naar apperaat beheer, en verwijder de netwerkaart. Start de computer opnieuw op. Windows zal nieuwe hardware vinden en de boel weer installeren. Waarschijnlijk vind windows nu zelf de goede instellingen. En zal internet moeten werken. Kijk nog wel even of je werkgroep - en computernaam niet is veranderd.

    Dit heeft bij mij heel vaak tot het gewenste resultaat geleverd als ik er echt niet meer uitkwam.
  • oke, zal ik doen


    grt, FX
  • Het had zo mooi kunnen zijn

    De boel verwijderd, en is door xp zelf weer geinstalleerd. Daarna:


    Als ik explorer open blijf ik de melding krijgen

    "bezig met het opsporen van proxy instellingen"

    maar toch bedankt, grt FX
  • ga dan is in ie naar extra, opties. En da naar het tabblad verbindingen. Klik hier op lan instellingen. Zorg dat er een vinkje staat bij: "instellingen van ie automatisch overnemen". Bij de rest moet niets zijn ingevuld of aangevinkt. Klik op op, en dan toepassen en dan ok. Herstart ie, en probeer het nog is.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord