Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Lan verbinding Windows XP PC & Windows 98SE laptop

Anoniem
Hans.Vosman
4 antwoorden
 • Ik wil een netwerk tussen een laptop die niet over een cdrom speler beschikt en windows 98SE heeft en een PC met Windows XP Pro installeren. Normaal doe je gewoon de windows XP cd erin en klik je op 'perform additional tasks->setup a home or small office network (of doe ik dit fout?). Maar het probleem is dat de laptop geen cdrom speler heeft, en dus moet ik die bestanden die het mogelijk maken een netwerk tussen 98SE en XP op en andere manier installeren… Weet iemand waar ik deze bestanden apart kan downloaden / van de cd af kan halen?

  Of kan dit op een heel andere manier en doe ik het fout? Het gaan me erom dat ik dan cd's vanaf de PC op de laptop kan lezen.

  Alvast bedankt!


  PS: ik heb echt geen verstand van netwerken… :wink:
 • ga in XP naar netwerkomgeving en klik in het linkerdeel een "thuisnetwerk of klein bedrijfsnetwerk instellen". na een tijdje word er gevraagd of je iets met diskettes wil doen. klik hier: "maak een … diskette"…
  /me gaat ervanuit dat je er wel een diskette in kan knallen…
 • Staan er wel installatiebestanden op de laptop met WIndows 98? Zo niet, dan zie ik geen eenvoudige oplossing.

  Op zich is alles vrij makkelijk handmatig in te stellen. De echt moeilijke instellingen staan standaard op automatisch en dat is dus iha okay. Alleen voor een directe verbinding met cross-kabel (wordt het soms iets) ingewikkelder. Wil je bestanden en internet gaan delen?
 • Ik wil nu alleen gewoon bestanden delen, het gaat me er nu om, dat ik een cd in de pc kan doen en hem op de laptop kan draaien. Kan dit door *klik* op cdrom station, en delen in te stellen? Ik ga iig even dat van tdw proberen, ik zeg later wel of het lukt.

  Alvast bedankt, meer tips? Graag! :D

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.