Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Wireless Network Connection Instellingen

Anoniem
None
2 antwoorden
 • Ik draai met Windows XP Home . Ik heb een wireless modem/router die ik voor internetten gebruik op mijn desktop en laptop.
  In mijn "Wireless Network Connection 3 Properties" informatie komen onderstaande rubrieken voor. Allen staan aangevinkt, maar alleen de eerste en laatste rubriek laat "properties zien. De anderen laten alleen "Install" en "Uninstall"zien.

  Clients for Microsoft Networks
  Odysse Network Services
  File and Printer Sharing for Network services
  QoS Packet Scheduler
  Internet Protocol (TCP/IP)

  Mijn vraag wat moet ik doen? Moet ik de andere rubrieken installeren of kan ik het vinkje weghalen omdat ik deze toch niet gebruik? Als ik de vinkjes weghaal bij die rubrieken wordt het opstarten dan sneller of krijg ik andere voordelen.
  De computer werkt overigens goed. het is dus voornamelijk kennis vergaring dan een"reparatie".
  Wie helpt? met dank engoede Feestdagen toegewenst
 • File and Printer sharing heb je nodig om bestanden over het netwerk uit te kunnen wisselen tussen 2 PC's.

  QOS staat voor Quality Of Service; daarmee kun je een bepaald type dataverkeer voorang geven op een ander. Tegenwoordig kun je bv. bellen via de computer met VOIP (Voice Over IP). VOIP verkeer heeft een constante verbinding nodig, omdat je anders een hakkelend geluid aan de telefoon krijgt. Een ethernet netwerkverbing werkt normaal gesproken op een manier die lijkt op: "Het maakt niet zoveel uit WANNEER iets aankomt, ALS het maar aankomt" Met QOS kun je instellen dat VIOP verkeer bv. voorrang krijgt op ander verkeer.

  Odysse zegt me niks; hoort dat niet bij je wireless kaart?

  Je kunt het beste gewoon alle services laten staan. Als je een PC hebt waar XP vlot op draait, dan leverd het uitschakelen van dat soort services amper prestatie voordeel op, iig niet in die mate dat je daar iets van gaat merken.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.